Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Waarom Van de Beek zo juichte? 'Je mag best iets terugdoen'

We kennen Donny van de Beek als een lieve jongen die geen vlieg kwaad doet. Toch liet hij zich eventjes gaan na het bepalen van de eindstand van de klassieker op 0-3. Of, nou ja, laten gaan...? Donny ging gewoon even buurten bij Het Legioen. Het bezoekje kwam niet uit de lucht vallen.

28 februari 2019 - 08:42
wallpaperklascar1
Haha, Donny... Lekker bezig! © Pro Shots

De Ajacieden namen in De Kuip op perfecte wijze revanche voor de 6-2-verliespartij en krijgen als bonus een finaleplek toe. Ajax gaat 5 mei op voor zijn eerste bekerwinst sinds 2010, maar dit alles verdwijnt een beetje richting de achtergrond. Vandaag overheerst het winnen van de rivaal.

Wat vandaag ook overheerst zijn foto's, filmpjes en gifjes van Van de Beek die rondgaan over het wereldwijde web. Donny mikte de bal in de verre hoek en Kenneth Vermeer was niet in staat om redding te brengen. Wat doe je als je scoort in de klassieker...? Juist, juichen!

Van de Beek besloot de Feyenoorders achter het doel te laten zien hoe mooi het Ajaxshirt wel niet is van dichtbij. “Nou ja, als je scoort, komt er wat los. Zij zeggen ook dingen en dan mag je best een keertje wat terugdoen, vind ik,” aldus Donny in gesprek met AT5.

“Als je dan bier over je hoofd krijgt gegooid, is dat ook terecht. Het hoort er een beetje bij tijdens zo'n wedstrijd,” vervolgde de middenvelder, die heel wat boze koppen kon spotten. “Uiteindelijk wel, ja! We hebben dit vaker meegemaakt, we weten het vooraf. Dit maakt de wedstrijd mooi, ik vind het ook helemaal niet erg.”

Uiteraard vond Van de Beek het nog los van zijn doelpunt mooi om op deze manier wraak te nemen en dat is prima gelukt, zo oordeelde hij met de kennis van nu. “Ik denk het wel. Met 0-3 een lastige wedstrijd winnen in De Kuip, tegen een goed team, dat vaak heel goed is in de toppers... Dus ja, wat dat betreft kunnen we heel tevreden zijn. We hadden iets recht te trekken voor onze eigen supporters.”

En er volgt nog een toetje! “Dit is top want Ajacieden wilden graag naar Rotterdam en dat gaat nu gebeuren, dus daar ben ik erg blij mee. Met z'n allen naar De Kuip en nu moeten we ook de beker pakken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >