Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van Hanegem: 'Altijd maar bezig zijn met een andere club'

We hebben ons een week lang zo veel mogelijk stilgehouden. De afstraffing tijdens de klassieker liet diepe wonden na. Wonden die snel moeten herstellen om nog kampioen te kunnen worden. Maar er gebeurde best het een en ander afgelopen week. Dingen waar Willem van Hanegem zich flink aan stoorde.

04 februari 2019 - 10:05
krommeklassiekercar
Van Hanegem legt de vinger op de zere plek. © Pro Shots

Het was voor zo'n beetje iedere Ajacied niet bepaald de leukste week van het seizoen. Zeker niet als je in risicogebied woont of werkt, of connecties hebt met supporters van Feyenoord. Dan heb je het de hele week te verduren gekregen.

Er werd ook flink uitgepakt na de bizarre klassieker, die Feyenoord met 6-2 won. Diverse gasten schoven aan bij De Wereld Draait Door om te vertellen over de winst op het grote Ajax en overige terugblikken waren maar net op tijd klaar voor Excelsior-uit. Een week na de klassieker werd alsnog orde op zaken gesteld.

Ajax won de tweede set met 6-0 van VVV-Venlo, Feyenoord ging met 2-1 onderuit tegen... dwerg Excelsior. Je verwacht het niet. Of eigenlijk wel. Het gebeurde een tijdje terug vrij regelmatig dat ook Van Hanegem nogal druk was met Ajax, maar uitgerekend 'De Kromme' legt de vinger op de zere plek.

“Altijd maar bezig zijn met een andere club en zelf zo vaak volledig door de bodem zakken, het is absurd,” schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. “Vier punten uit de laatste vijf wedstrijden, maar voor veel Feyenoorders is het seizoen toch al geslaagd, want Ajax is een keertje verslagen.”

“Als Ajax geen prijs wint, is het seizoen voor veel Rotterdammers al geslaagd. Die 2-1 van Excelsior in de slotfase, het leek alsof ze het allemaal wel prima vonden,” vervolgt hij. “Blijkbaar draait alles om de halve finale in de beker tegen Ajax later deze maand. Om Ajax nog iets meer te tergen start de kaartverkoop op 6 februari, 6-2 dus. Ik vrees de boemerang.”

Weet je wat ook mooi is? Dat dezelfde Feyenoorders die vorige week plaagstootjes uitdeelden aan Ajacieden – op school, de bouwplaats of kantoor – vandaag niets meer durven. En dat er omgekeerd amper een tegenreactie komt. Omdat wij als Ajacieden het druk genoeg hebben met Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >