Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: hoe krijg jij Feyenoord op zijn rug?

We moeten het maar niet meer hebben over die ene wedst... Precies: niet dus. Ajax speelt woensdag de halve finale van de KNVB-beker. Tegen Feyenoord, in De Kuip. Hoe laat jij Ajax de finale van het bekertoernooi halen? Vertel maar!

26 februari 2019 - 16:32
ten-hags-elf-1200-fey
Dit is het gewenste beeld, alleen liep het toen niet goed af voor Ajax... © Pro Shots

We hoorden Matthijs de Ligt tijdens de persconferentie in aanloop naar de bekerklassieker opmerken dat Ajax het eerder flink lastig had met de middenvelders Jens Toornstra en Tonny Vilhena. De vraag is hoe dat gevaar ditmaal te neutraliseren. Erik ten Hag en zijn spelers hebben een plan gemaakt, maar de trainer wilde hiervan niks prijsgeven.

Feyenoord zal volgens De Ligt wel een andere ploeg treffen dan een paar weken geleden. Volgens de aanvoerder is het goede gevoel wel weer aardig aanwezig in het team, al blijft hij voorzichtig. "Het optimisme is terug in de ploeg, maar dat moet niet leiden tot overschatting. Ik denk echter wel dat we weer in een goede flow zitten."

Sowieso is Nico Tagliafico dit keer beschikbaar en dat scheelt toch een slok op een borrel. Toch zijn wij benieuwd wat jij Ten Hag verder zou adviseren. Laat jij David Neres bijvoorbeeld starten? En wat doe je met de spitspositie...? Ga jij voor de zogeheten 'Champions League variant' met Dusan Tadic in de punt of stuur je Kasper Dolberg de weide in?

We rollen de bal even richting jouw hoek, want jij kunt jouw basisopstelling samenstellen met onze handige app. Heb je deze nog niet? Zet ‘m dan snel op je telefoon!

Ga naar het tabblad ‘de tribune’ en kies de wedstrijd tegen Feyenoord uit, om vervolgens alle spelers richting de juiste positie te slepen en de tactiek te bepalen.

Als je klaar bent, dan is het een kwestie van je opstelling delen via sociale media met de hashtag #tenhagself. Zeker weten dat jouw opstelling uitnodigt tot de nodige voetbaldiscussies. Altijd mooi! Zeker als het om een klassieker gaat die kan leiden tot een finaleplaats.

We zijn benieuwd naar jullie creaties!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >