Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet Ajacieden en ‘beest’ De Ligt de rug rechten

Het mag duidelijk zijn: Erik ten Hag is een tevreden trainer. De coach zag zijn spelers in De Kuip revanche nemen en met 0-3 orde op zaken stellen. Een finaleplaats is binnen en Ajax daarmee dichter richting een prijs.

28 februari 2019 - 08:04
hag-1200-fey2
Ten Hag zag zijn ploeg na een moeilijke beginfase steeds sterker worden. © Pro Shots

“Ik ben bijzonder tevreden,” stelde een zichtbaar opgetogen Ten Hag dan ook voor de camera’s van Fox Sports. “Het doel was om in de finale te komen, iets goed te maken en recht te zetten. Dat hebben we heel duidelijk gedaan.”

Toch zag de trainer dat zijn ploeg in de beginfase best goed wegkwam, want de Rotterdammers kregen serieus goede kansen om de score te openen. Als Ajaxsupporter zit je dan toch even niet lekker te kijken.

“Na een moeilijke beginfase knokten we ons in de wedstrijd. Dat verdient een groot compliment, want we hebben de rug gerecht en op wilskracht uiteindelijk dik verdiend gewonnen. De wilskracht die de ploeg tentoonspreidde was geweldig. We kwamen steeds meer in controle en dat resulteerde in een terechte voorsprong.”

Ajax speelde zeker niet groots, maar op de overwinning was uiteindelijk natuurlijk helemaal niks af te dingen. De Ajacieden hadden na de 6-2-nederlaag amper een maand geleden wat goed te maken en dat was zeker zichtbaar, was ook Ten Hag van mening.

“Ik vond dat er veel verbetenheid in de ploeg zat. Ze wilden echt winnen en er stond echt een team. Bij fases hebben we in de tweede helft ook aardig gespeeld. Feyenoord zat er dicht op in de eerste helft en daar gingen we niet altijd goed mee om, maar als je voor elkaar strijdt dan kun je veel bereiken.” 

Op de vraag of Ajax met zes of zeven man met net te veel mensen voor de bal speelde, pareerde de trainer gelijk. “Zo spelen we toch altijd? Het gaat erom dat je balvast bent en met name Nous had daarin een belangrijke rol, hoog in de rug van Sam Larsson. Zo konden we ons onder de druk uit voetballen. Even los van de eerste fase van de wedstrijd lukte dat best wel goed.”

Uiteraard was Ten Hag ook goed te spreken over zijn aanvoerder. Matthijs de Ligt kopte Ajax op voorsprong. Scoren bij je debuut en tijdens je honderdste wedstrijd in Ajax 1, De Ligt doet dat gewoon.

“Fantastisch,” vond Ten Hag de rake kopstoot uit een corner. “Matthijs steekt er veel energie in. Wij steken er veel energie in. Carlo l'Ami is ook erg bezig met dit soort situaties. Als het er dan op zo'n belangrijk moment in een halve finale uitkomt, geeft dat heel veel voldoening.”

“Het is schitterend voor hem dat hij in zijn honderdste wedstrijd scoort,” vervolgde Ten Hag, die stelde dat De Ligt wat hem betreft de man van de wedstrijd was. “Zeker ook gezien dat hij die bal van Robin van Persie blokte in het begin. Matthijs een beest? Dat kun je zeggen. Dit was een teamprestatie, maar de aanvoerder was echt een aanvoerder, die als leider speelde.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >