Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag strooit met complimenten, maar niet voor effectiviteit

Ondanks de 2-1-nederlaag was Erik ten Hag tevreden over de wijze waarop zijn team de tactische plannen tegen Real Madrid had uitgevoerd. “Dit was misschien wel onze beste wedstrijd van dit seizoen.”

14 februari 2019 - 02:23
Ten-Hag-Real-1200-x-800
Ten Hag zag zijn ploeg veel goed doen tegen titelhouder Real. © Pro Shots

Een goede uitvoering, maar niet met het gewenste resultaat. Zo luidde kort en bondig Ten Hags eerste analyse van de heenwedstrijd in de achtste finales van de Champions League. “In fases hebben we Real Madrid onze wil opgelegd. We hebben goed verdedigd en agressief druk gezet. Opbouwend en aanvallend heb ik een goed Ajax gezien. We hebben op Europees niveau veel kansen gecreëerd.”

De trainer had twee punten van kritiek. Het gebrek aan effectiviteit noemde hij als eerste. “Dat moet echt verbeteren. Normaal krijg je niet zo veel kansen tegen Real Madrid. Wij deden dat wel. Dan moeten we meedogenloos zijn en daar kunnen we leren van Real Madrid.”

Het tweede punt van aandacht: scherp blijven tot het laatste fluitsignaal. “Kleine foutjes worden door topteams afgestraft en dat is helaas gebeurd.”

Natuurlijk ging het ook over de afgekeurde treffer van Nico Tagliafico. De Argentijn kopte vlak voor rust raak, maar scheidsrechter Skomina besloot de treffer na het bekijken van de VAR-beelden alsnog af te keuren. “We kregen meerdere redenen van de scheidsrechter. Het was buitenspel en aanvallen van de keeper. Ik heb beelden gezien. Zoals ik het zag, was het geen buitenspel en het aanvallen van de keeper kon ik ook niet als een fout waarnemen,” baalde de oefenmeester.

“Natuurlijk is het doodzonde dat die treffer niet doorging, maar al met al moet ik de ploeg een groot compliment maken als ik zie hoe ze het plan hebben omgezet en de teamspirit waarmee ze speelden. Op deze voet moeten we verdergaan.”

Dat Ajax in een week tijd twee verschillende gezichten laat zien, in Almelo en tegen de titelverdediger in de Champions League, verrast Ten Hag niet. Net als enkele dagen eerder wilde hij van een crisis in Amsterdam niets weten.

“Alleen de vorm van de dag bestaat. Dat hebben we vandaag gezien. Er is geen reden om in paniek te raken of geen vertrouwen te hebben. We zijn wisselvallig en een aantal keer door de ondergrens gegaan. Het moet stabieler. Het team haalde tegen Real een hoog niveau. Dat moeten we nu in elke wedstrijd oproepen. Dit was misschien wel onze beste wedstrijd van dit seizoen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >