Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag spreekt ervaren jongens aan in hoop tij te keren

Ajax moet zaterdag winnen van VVV-Venlo. Hoe is even van ondergeschikt belang hoe dat precies gebeurt. Drie punten zijn een must en daarna moet het goede gevoel zo snel mogelijk terugkeren. Erik ten Hag heeft daarom deze week veel gesprekken gevoerd.

01 februari 2019 - 14:43
hagvoorvvcar
Hopelijk kan Ten Hag zaterdag weer lachen. © Pro Shots

De trainer meldt dat de spelers onderling kritisch op elkaar waren en dat er zware woorden zijn gevallen na het debacle in De Kuip (6-2). De kampioenskansen van Ajax zijn flink geslonken en om enig uitzicht te houden op de schaal moet het snel beter.

“We moeten snel terug naar de basis. We hebben het laten liggen omdat sommige dingen in de uitvoering niet honderd procent waren. De leiders van de ploeg heb ik daar op aangesproken,” maakt Ten Hag duidelijk tijdens zijn persgesprek.

Daley Blind en Dusan Tadic werden (terug) naar Amsterdam gehaald om Ajax kampioen te maken, maar uitgerekend de grote aankopen gaven tegen Feyenoord niet thuis. “We hebben het proces besproken in groepen. Met name met de leiders van de selectie. Tijdens die gesprekken zitten we op dezelfde lijn.”

Maar hoe moet het verder? “Elkaar zaken verwijten is niet erg, dat moet zelfs na zo’n wedstrijd, als we maar hetzelfde denken over de oplossing en hoe we dingen moeten aanpakken,” vervolgt Ten Hag, die in Amerika al kritisch was op zijn spelers.

“Ik ben toen tijdens de rust van een oefenwedstrijd ook al boos geweest omdat er sprake was van gemakzucht. Het is logisch, of mens eigen, dat als dingen heel goed gaan, je een procentje minder scherp bent. Als selectie moet je dat opvangen. Dat is duidelijk niet gelukt.”

Je vraagt je af waarom een selectie zonder grote prijzenpakkers gemakzuchtig is terwijl Ajax niet eens bovenaan staat. Je vraagt je ook af waar die defensieve lichtzinnigheid zo plotseling vandaan komt, na slechts acht tegentreffers voor de winterstop. Ten Hag vindt de oplossing echter belangrijker dan de oorzaak.

“Het gaat erom dat je het oplost. Als we het oppakken, komen we ook weer terug in een reeks goede resultaten. We moeten terug naar de basis. We hebben erop gewezen dat we in andere grote wedstrijden defensief goed stonden. En we zijn heel lang ongeslagen gebleven. Dat is niet zomaar, daar leid je naar terug. Dat zit bij de spelers vast nog in hun koppies.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >