Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag hekelt besluit ADO om 'sproeiprotocol' te negeren

Erik ten Hag is blij met de ruime overwinning (1-5) van zijn ploeg, maar niet met de ondergrond waarop het moest aantreden. ADO Den Haag besloot het kunstgras niet te wateren in de hoop Ajax daarmee dwars te zitten. Dat lukte maar half, waarna de trainer zijn ongenoegen kon laten blijken.

24 februari 2019 - 15:32
sproeiprotocolcar
Kunstgras is al niets, maar laat staan als het niet eens wordt gesproeid. © Pro Shots

De Ajacieden boeken over het algemeen goede resultaten op plastic velden, maar niet omdat het per se in het voordeel is op kunstgras. Het is eerder andersom. Je moet wennen aan de manier waarop de bal stuitert en noem maar op. Vaak rolt een bal ook voor geen meter.

Het hielp al helemaal niet mee dat ADO besloot om zijn waterkanon onbenut te laten. “We kenden een moeilijke start op dit stroeve veld. We waren op dat veld weliswaar de baas, maar speelden in een te laag tempo. Dat lag aan ons, maar ook aan het kunstgras,” aldus Ten Hag tijdens het persmoment na afloop.

Ophef over de ondergrond waarop wordt gevoetbald, is niet nieuw. Ook niet in het Cars Jeans Stadion. Frank de Boer merkte ooit op dat de grasmat kriebelde onder zijn oksels omdat het niet was gemaaid, dit keer was het de beurt aan Ten Hag om zijn beklag te doen over het hoogpolig tapijt.

Wij van Ajax Life vroegen ons vervolgens af: valt er iets te beginnen als blijkt dat het kunstgras niet is gewaterd? Nee, zo blijkt. “Het is gewoon jammer dat er al geen uitsupporters aanwezig zijn, want dat hoort niet. En het hoort ook niet dat we op kunstgras voetballen,” luidt de reactie van de trainer.

“De clubs maakten binnen de Eredivisie CV begin dit seizoen afspraken en die zijn vastgelegd in een sproeiprotocol. Als je je afspraken dan niet nakomt, vind ik dat teleurstellend. We kunnen niets beginnen bij een scheidsrechter, want de KNVB staat hierbuiten. Ondanks het maken van afspraken, was er dus niet gesproeid en er viel voor ons niets aan te doen...”

Overigens wil Ten Hag de trage start van Ajax niet alleen maar wijten aan het kunstgras. “Laat ik ook naar mijn eigen ploeg kijken: we hadden in een hoger tempo moeten voetballen, met name in situaties waarbij we drie tegen twee stonden. Als je ervoor zorgt dat de tegenstander moet uitstappen krijgt je ruimte en kun je wel loopacties maken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >