Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag gaat niet de psycholoog uithangen richting bekerklassieker

Erik ten Hag en zijn spelers maken zich op voor de halve finale van de KNVB-beker. Ajax mag wederom naar De Kuip en dat belooft op voorhand een heet avondje te worden.

26 februari 2019 - 14:01
hag-1200-fey1
Krijgt Neres een rol woensdag? Ten Hag liet zich niet in de kaarten kijken. © Ajax Images

Een paar weken geleden ging het nog he-le-maal mis in Rotterdam toen de Ajacieden met 6-2 De Kuip werden uitgejaagd. Tijdens de persconferentie in aanloop naar de bekerklassieker stelde Ten Hag dat die wedstrijd nog wel een flink tijdje aan de orde is geweest.

“De tweede helft was toen dik onder de maat en vet onder de grens. Wat we toen allemaal aan het doen waren, dat hoort niet bij Ajax. Het was heel ongedisciplineerd,” stelde Ten Hag, die zijn aanvoerder Matthijs de Ligt naast zich had zitten.

Op de vraag of revanchegevoelens leven binnen de spelersgroep gaf De Ligt een redelijk diplomatiek antwoord. Vooral het halen van een bekerfinale is volgens de Ajacied het doel. Toch was in alles duidelijk dat de eerdere dreun sowieso meespeelt in de hoofden van de spelers.

“Het is vooral een wedstrijd waarmee je een finale kan halen,” aldus De Ligt. “En dat ook nog in een rechtstreeks duel met Feyenoord. En ja, natuurlijk speelt die vorige wedstrijd mee,” klonk het dan toch.

Ten Hag, die meerdere malen instemmend knikte als zijn captain sprak, vertelde dat hij de groep niet gaat aanspreken op revanchegedachtes. “Ik hoef echt niet de psycholoog uit te hangen als je een wedstrijd op die manier hebt verloren in De Kuip. Dat gaat vanzelf bij de spelers.” 

Toch wil de trainer zijn groep in de juiste 'mindset' krijgen, zoals hij dat zelf stelde. Dat doet Ten Hag vooral door deze halve finale aan te vliegen als een Europese wedstrijd. Zo verklapte de oefenmeester dat de groep een daghotel induikt. Ook benadrukte de coach dat Ajax eerder dit seizoen ook al eens overtuigend met 3-0 van Feyenoord won.

Uiteraard wilde het journaille graag van de trainer horen wie er allemaal wel en niet in aanmerking komen voor een basisplaats, maar Ten Hag hield elke kaart tegen de borst en gaf daarover niks prijs.

De bekerklassieker wordt woensdagavond in gang gefloten door scheidsrechter Kevin Blom. Zijn fluitje klinkt om 20.45 uur voor het eerst in Rotterdam.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >