Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Solari stelt dat zijn ploeg heeft geleden in Amsterdam

Ajax kreeg woensdagavond volop complimenten over hoe het Real Madrid het vuur aan de schenen wist te leggen, maar uiteindelijk trokken de Spanjaarden aan het langste eind: 1-2. Ook Real-coach Santiago Solari stak zijn bewondering voor het spel van de Ajacieden niet onder stoelen of banken.

14 februari 2019 - 11:38
solari-1200
Solari ziet Ziyech en de andere Ajacieden strijden voor elke meter. © Pro Shots

“Het leek wel of ze de afgelopen weken alle energie voor ons hadden bewaard. Ze bleven maar druk zetten,” sprak de trainer klare taal. Je zou, gezien de prestaties van Ajax in de eredivisie, bijna denken dat Solari hier een terecht punt aansnijdt.

Toch zag de Argentijn zijn ploeg een uitstekende uitgangspositie binnen hengelen voor de return, maar hij schrijft Ajax op voorhand nog niet af.

“We zullen de return minimaal moeten benaderen als deze wedstrijd. We hebben het over de knockout-fase van de Champions League. Dan krijg je niets cadeau."

Dat je in de achtste finales van de Champions League niks cadeau krijgt, bleek woensdagavond wel. De Madrilenen hadden weinig kansen nodig om doeltreffend te zijn. De treffer van Karim Benzema was daarin een goed voorbeeld. Kans, raak.

Ajax lijkt veel meer kansen nodig te hebben om tot scoren te komen en in wedstrijden als deze kom je dan helaas toch tekort. Desalniettemin was het flink genieten van wat de Ajacieden op de mat legde, vond Solari ook.

“Ajax speelde met veel energie en zorgde ervoor dat we tot het uiterste moesten gaan. We moesten vol aan de bak voor de overwinning. We hebben gewerkt, geleden en laten zien dat we sterk zijn.”

De return in Santiago Bernabéu wordt dinsdag 5 maart gespeeld. Het lijkt op voorhand een heel moeilijk verhaal, maar Ajax heeft absoluut nog alles om voor te spelen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >