Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

PSV voorziet 'ellende' door verplaatsing Ajax - PEC Zwolle

Carnaval is toch echt nog eventjes weg, maar in Eindhoven en omstreken is de grote verkleedpartij al begonnen. De outfit behelst onder meer een eierdopje op het hoofd, want alles en iedereen bij PSV is boos omdat Ajax - PEC Zwolle wordt verplaatst.

21 februari 2019 - 10:32
ellendeajapeccar
Waar PSV zich precies mee bemoeit? Euhm, tsja... © Pro Shots

Wat is er aan de hand? Ajax is al het hele seizoen op drie fronten actief en het is prachtig dat dit begin maart nog steeds het geval is. De Ajacieden hebben ondanks een nederlaag tegen Real Madrid (1-2) nog enige kans op het bereiken van de kwartfinales.

Om in Madrid optimaal voorbereid aan de aftrap te kunnen staan, diende Ajax bij de KNVB het verzoek in om de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle te verplaatsen. Dit verzoek werd gehonoreerd. De wedstrijd gaat van 2 maart naar 13 maart. Scheelt een dag of tien.

Bij PSV roept men nu in koor dat afspraken zijn geschonden, dat het allemaal een grote schande is en dat het een flinke portie ellende wordt. Ho, wacht eens even? Ellende? Jazeker, wij verzinnen zoiets niet. Wij delen slechts wat Toon Gerbrands twittert.

https://twitter.com/ToonGerbrands/status/1098473800109305857

Zoals je leest, had PSV liever gezien dat de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax was verplaatst. Waar PSV zich precies mee bemoeit? Goede vraag. De lampenclub houdt het erop dat er door de KNVB afspraken zijn geschonden. Alle afspraken zelfs! Een afspraak betreft overigens ook dat alle bekerwedstrijden op vaste tijdstippen worden gespeeld. Juist vanwege bekerpotjes worden volop eredivisiewedstrijden verplaatst.

“Beide clubs moesten dezelfde voordelen krijgen, anders zou het niet eerlijk zijn,” lezen we verderop op de tijdlijn van perschef Thijs Slegers, die er woensdag ook maar druk mee was. “PSV, Ajax en de KNVB waren het eens. En exact die afspraken worden nu geschonden.”

Het grappige is dat voor Ajax slechts extra rust is gecreëerd in aanloop naar het uitduel met Real Madrid, terwijl richting AZ-uit nu juist midweeks moet worden gevoetbald. De kans op een kampioenschap is wiskundig gezien al niet supergroot, maar de kans dat Ajax de Champions League wint, is natuurlijk nog eens vele malen kleiner.

Zo bekeken is er van enige ellende voor PSV niet echt sprake. Sterker nog, misschien blijkt het gewijzigde programma uiteindelijk wel een voordeeltje. Het enige wat even scheef loopt, is het aantal gespeelde wedstrijden. En het scheelt er maar eentje. Wat een ellende…

Wie weet is PSV uiteindelijk sowieso wel de grote winnaar. Het zou niet voor het eerst zijn dat een andere club profiteert van (goede) Europese prestaties van Ajax. Als andere clubs ook een beetje naar hun mogelijkheden presteerden buiten de landsgrenzen, was Nederland misschien wel verzekerd van een direct startbewijs voor het kampioenenbal.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >