Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

PEC-thuis verplaatst door druk programma Ajax

Schrik niet: Ajax heeft verzocht het thuisduel met PEC Zwolle te verplaatsen naar woensdag 13 maart, aftrap 18.30 uur. De KNVB zei 'ja'. Dat is geen lekkere dag en tijd voor supporters, maar Ajax gaat dit compenseren.

20 februari 2019 - 21:16
PECthuisPS1200
De vorige editie van PEC-thuis werd best een feest: 3-0. © Pro Shots

De wedstrijd tegen PEC Zwolle stond eerst op een zondag op de kalender. Dat werd zaterdag 2 maart, om 18.30 uur. Door het overvolle programma in die periode - eerst woensdag halve finale beker tegen Feyenoord, dan zaterdag tegen PEC-thuis, vervolgens op dinsdag tegen Real Madrid in de Champions League - klopte Ajax aan bij de KNVB.

De bond honoreerde de aanvraag uit Amsterdam. De nieuwe datum is woensdag 13 maart. De wijziging heeft dus een sportieve reden. Toch: voor supporters van beide clubs is dit geen prettige dag en geen fijn tijdstip, om het mild te zeggen. Ajax snapt dat volledig en wil de seizoenkaarthouders en de kopers van losse kaarten die niet kunnen tegemoet komen.

Eerst de vaste aanhang in de Johan Cruijff Arena. Seizoenkaarthouders op de korte zijde ontvangen een kortingsvoucher van 15 euro, supporters met een vaste plek op de lange zijde eentje van 20 euro. Dat verschil heeft te maken met de hoogte van de prijs van de seizoenkaart. De voucher kun je alleen besteden in de ticketshop van Ajax.

Hoe dat straks gaat? Als seizoenkaarthouder ontvang je een mail. Tot 27 februari kun je aangeven dat je verhinderd bent. Achteraf checkt de club of je daadwerkelijk niet bent geweest. In april of mei ontvang je dan de voucher, die kun je dan tot en met december 2019 gebruiken.

Bij de F-Side (ingang Zuid H) geldt een opkomstplicht, maar ook deze supporters kunnen aangeven als ze die woensdag geen tijd hebben. Als ze dat doen, krijgen ze toch het begeerde scanpunt.

Tenslotte: als je een los kaartje hebt gekocht voor de confrontatie met de selectie van Jaap Stam en je bent verhinderd, neem dan vóór 2 maart telefonisch contact op met Ajax Fancare. Kaarten worden dan kosteloos geannuleerd en vergoed.

Ook de uitfans van PEC Zwolle krijgen hun betaalde kaartjes overigens netjes terug.

Let op: aan het formulier om je afwezigheid te melden, wordt nog gewerkt! Dit hele verhaal kun je nog een keertje nalezen op het digitale thuis van Ajax. Daar vind je binnenkort ook het bedoelde formulier.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >