Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

PEC schrijft brief naar KNVB en wil verplaatsing ongedaan maken

Bij gebrek aan een woensdagse wedstrijd had dit zomaar een lange week kunnen worden. Ware het niet dat er sprake is van ophef. Flinke ophef zelfs! PEC Zwolle pikt het nog altijd niet dat het uitduel met Ajax is verplaatst en hoopt dit ongedaan te maken.

22 februari 2019 - 15:04
pecboosbriefcar
Er was veel anders bij de vorige editie van Ajax - PEC. © Ajax Images

De wedstrijd tussen Ajax en PEC van zaterdag 2 maart is uitgesteld naar woensdag 13 maart, zodat de Ajacieden meer tijd hebben om zich voor te bereiden op de return tegen Real Madrid. Dit is van groot belang, zowel voor Ajax als het Nederlands voetbal.

PEC op zijn beurt is echter helemaal niet zo blij met de verplaatsing. De blauwvingers voeren hier diverse redenen voor aan. Ten eerste is het nieuwe tijdstip vrij vervelend voor supporters – woensdag om 18.30 uur voetballen is ook gewoon naar – en ten tweede moet PEC drie wedstrijden in een week tijd spelen.

Dit alles schiet PEC-voorzitter Adriaan Visser in het verkeerde keelgat. Visser meldt dat de KNVB inderdaad al voor Ajax – Real Madrid (1-2) contact heeft gezocht met PEC en ook dat de Zwolse vereniging heeft aangegeven sowieso niet akkoord te gaan met welke verplaatsing dan ook.

“Wij krijgen maandag te horen dat Ajax ondanks het uitblijven van een goed resultaat alsnog het verzoek had ingediend bij de KNVB tot verplaatsing van de wedstrijd,” aldus Visser. “Dezelfde middag nog ging de Uefa akkoord en woensdag volgde de gemeente Amsterdam. De wijziging werd PEC medegedeeld, alsof onze club geen partij is in deze. Alsof wij het ons allemaal maar moesten laten gebeuren.”

Je kunt de volledige reactie van de voorzitter lezen op het digitale thuis van PEC. Het resultaat onderaan de streep is voorlopig dat PEC een officieel schrijven heeft gestuurd naar de KNVB, Eredivisie CV en Ajax met hierin het dringende verzoek de verplaatsing terug te draaien.

De afsluiter van het bericht op de website is overigens best bijzonder. Men is er bij PEC blijkbaar niet helemaal van op de hoogte hoe de Uefa-ranglijst werkt. Visser meldt: “De belangrijkste door de KNVB genoemde reden van de verplaatsing zijn de coëfficiënten voor Europees voetbal. Na de uitslagen van donderdagavond lijkt dit argument helaas van de baan!”

Het klopt inderdaad dat Oostenrijk de elfde positie op de Uefa-ranglijst heeft afgepakt van Nederland, maar winst op Real Madrid is voor Ajax al genoeg om die plek terug te veroveren. We doelen hier op winnen van de wedstrijd, niet eens het tweeluik. Een 0-1 kan genoeg zijn.

Bedenk vervolgens dat de laatste Oostenrijkse afgevaardigde Red Bull Salzburg in de Europa League op Napoli stuit en er gloort nog een beetje hoop op een direct startbewijs voor de Champions League van 2020/2021.

Oftewel: er wordt in Zwolle niet beseft dat Ajax het Nederlandse voetbal nog altijd een grote dienst kan bewijzen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >