Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars blijft maar in verband gebracht worden met Arsenal

We houden er nooit zo van om aandacht te besteden aan geruchten, maar soms komt er een moment waarop je er niet meer omheen kunt. Dat moment is nu aangebroken. We kunnen er namelijk niet meer omheen dat Marc Overmars wel erg nadrukkelijk aan Arsenal wordt gelinkt.

03 februari 2019 - 12:19
overmarsarsenalcar
Naar wie zwaait Overmars komende zomer? © Pro Shots

Men is bij Arsenal druk bezig om de club klaar te maken voor een nieuwe bestorming van de top. Arsène Wenger is inmiddels vervangen door Unai Emery en ook al staan 'The Gunners' weer in de subtop van de Premier League, het vertrouwen in Emery is groot.

Emery heeft alleen wel een goede selectie nodig en die gaat Sven Mislintat niet voor hem samenstellen. Die twee lagen elkaar niet zo goed, met als gevolg dat Mislintat spoedig vertrekt uit Londen. Een club kan natuurlijk niet zonder voetbaldirecteur en dus wordt gezocht naar een opvolger.

Daar maakt Overmars zijn entree in het hele verhaal. Overmars is natuurlijk oud-speler van Arsenal. Hij diende de club op de toppen van zijn kunnen, waarbij dat misschien wel geldt voor zowel club als speler. Dat Overmars er goed opstaat, heeft alles te maken met de ontwikkelingen bij Ajax.

Het is Ajax gelukt om te overwinteren in de Champions League, mede dankzij de keuzes die deze zomer zijn gemaakt op transfervlak. Ajax trok de portemonnee voor Daley Blind en Dusan Tadic, terwijl het zijn beste spelers wist te behouden. En als er eens iemand wordt verkocht, is het voor de hoofdprijs.

Het lijkt uitgesloten dat Ajax opnieuw zo'n rustige zomer tegemoet gaat. Juist daarom wordt er zo gehunkerd naar een prijs. Frenkie de Jong is al verkocht aan FC Barcelona, maar de 75 miljoen euro die hier tegenover staat, wordt gezien als indrukwekkend. Ook in Londen, ook bij Arsenal. Vandaar dat Overmars in beeld is.

Het is niet voor het eerst dat Engelse media melding maken van de belangstelling voor Overmars. Dit is zondag opnieuw het geval, twee weken terug speelde al een soortgelijk verhaal. Dit werd toen niet door Overmars ontkracht, ook omdat hij er niet naar werd gevraagd. Het gebeurt niet vaak dat hij een interview geeft, waardoor we helaas moeten spreken van een gemiste kans.

Het opvallende is dat de berichtgeving inzake Overmars nog niet is overgewaaid naar Nederland. Dit kan betekenen dat we er toch iets minder achter moeten zoeken. Aan de andere kant: we weten omgekeerd net zo goed dat de Spaanse kranten zo ongeveer liveblogden over Frenkie en de laatste ontwikkelingen. Dat bleek uiteindelijk ook te kloppen.

We lezen in The Mirror dat Ajax probeert om Overmars uit handen van Arsenal te houden. De directeur ligt momenteel vast tot 2020, maar wie weet vallen er nieuwe afspraken te maken. Feit blijft in ieder geval dat Overmars goed in de gaten wordt gehouden.

We zijn benieuwd naar verdere ontwikkelingen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >