Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onterechte hoekschop valt voor Feyenoorders moeilijk te verteren

“Ik hoorde de Feyenoorders in de rust allemaal schreeuwen, dus ik dacht al dat er iets aan de hand was,” zo verklaarde Frenkie de Jong toen een finaleplek voor Ajax eenmaal een feit was. Het herstellen van de verhoudingen valt in het Rotterdamse maar weer moeilijk te slikken, zo blijkt na afloop van de 0-3.

28 februari 2019 - 11:30
onterechtblablacar
De Ligt herinnert ons nog jaren aan een onterechte corner! © Pro Shots

De woede in De Kuip was er toen namelijk nog niet minder om. Voor de tweede keer dit seizoen wordt een nederlaag tegen Ajax toegeschreven puur en alleen aan een arbitrale dwaling. Een rode kaart in de Johan Cruijff Arena, een onterechte corner in De Kuip.

Het grappige is dat Feyenoord eerder in de wedstrijd ook een onterechte corner kreeg, maar Ajax besloot ‘gewoon’ te verdedigen en de bal weg te werken. De Stadionclub, met name Sam Larsson, vergat op te letten bij een onterechte corner en moest het hoofd buigen.

Jordy Clasie zette Dusan Tadic met een tackle van de bal af, maar die bal ging via het been van Tadic over de achterlijn. Doeltrap dus, maar het werd een corner. Overkomt de beste, vraag maar aan Andre Onana. De keeper werd eerder in de eerste helft met exact hetzelfde geconfronteerd. Hij hield de bal binnen, toch volgde een hoekschop.

“De scheidsrechter was ervan overtuigd dat het een corner was. De VAR zegt ook corner, zei hij. In de rust meldde Blom: de VAR heeft niets gezegd. Het was een heel belangrijk moment,” aldus Clasie bij Fox Sports vanuit zijn slachtofferrol. De buitenspelpositie van David Neres twee tellen eerder wordt gelukkig niet eens aangestipt.

Clasie bevestigt dat er emoties vrijkwamen in de spelerstunnel van De Kuip. “Ik ging niet helemaal uit mijn plaat, maar er zit wel veel emotie in een wedstrijd. Het is ongelooflijk wat hij deed. Dat Blom dan zegt: de VAR vindt het ook een corner, maar in de rust heeft de VAR weer niets gezegd. Een scheids kan altijd een fout maken, maar dit was een heel belangrijk moment. Een minuut voor rust kom je achter.”

Weet je wat het grappige is? Er wordt bij Feyenoord vooral gerept over een ‘belangrijk moment’ omdat er een doelpunt uit voortkwam en aan die goal ging weer het nodige geblunder in de verdediging vooraf. Daar hoor je niemand over. Iemand een opmerking tegengekomen van een Ajacied over die hoekschop voor Feyenoord? Nee, precies! Misschien omdat er tenminste werd verdedigd, maar goed.

Ook Giovanni van Bronckhorst doet na de uitschakeling een duit in het zakje. “Nee, het was geen corner. Dat zie je eigenlijk al op het moment dat Clasie een sliding neemt, hij wil de bal weer in het veld schieten en volgens mij gaat via Tadic de bal achter,” aldus de trainer van Feyenoord die beschikt over een timmermansoog. Hij doet zijn zegje ook bij Fox Sports.

Vooral de reactie van Blom steekt ‘Gio’. “Alleen geeft de scheidsrechter een corner en dat wordt bevestigd door de vierde man. Blom bevestigde het in de rust nogmaals, maar dan zie je dat het geen corner is. En dat moment was heel bepalend voor ons. Het is een belangrijk moment omdat je weet dat het eerste doelpunt heel belangrijk is in een wedstrijd.”

Niemand die het belang van de eerste treffer aanstipte toen er met 6-2 was gewonnen, maar nu kwam Feyenoord de klap van een achterstand niet meer te boven. Het ging kopje onder. Het hielp ook niet mee dat Ajax kort na rust de marge verdubbelde en in feite de wedstrijd besliste.

Van Bronckhorst: “Je voelt ook een beetje dat het dood valt in het stadion. Zo starten we ook in de tweede helft, daar komt dan het tweede doelpunt overheen.”

Benieuwd naar de conclusie van Frenkie? Komt-ie! “Heel zuur voor ze.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >