Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana staat op het verlanglijstje van onder andere Barcelona

In Spanje zagen we her en der al wat berichtgeving over de interesse van FC Barcelona in Andre Onana en diens zaakwaarnemer heeft inmiddels bevestigd dat deze geluiden niet uit de lucht zijn gegrepen.

27 februari 2019 - 10:46
onana-barca-1200
Wil Onana tweede viool spelen in Spanje...? © De Brouwer

Dat lezen we woensdagmorgen in De Telegraaf. De krant sprak met Albert Botines, de raadsman van de Ajaxdoelman. De spelersmakelaar steekt niet onder stoelen of banken dat de Catalaanse grootmacht inderdaad heeft gevraagd hoe Onana staat tegenover een terugkeer naar Barcelona.

“Dat klopt. Het is geen geheim dat Barcelona is geïnteresseerd,” geeft Botines toe, die verder geen commentaar wenste te geven op de geluiden rond zijn speler.

Dat Onana best een mooie stap wil maken, dat is geen geheim. Dat wilde de keeper eigenlijk eind vorig seizoen al, maar dingen liepen anders. Het is wel de vraag in hoeverre Onana zin heeft in een rol als tweede keeper achter Marc-André ter Stegen.

De Duitse topkeeper staat nog tot de zomer van 2022 onder contract in Camp Nou en er is geen reden om te denken dat hij zijn basisplaats snel kwijtraakt. Onana wordt vermoedelijk vooral gezien als gewenste vervanger van Jasper Cillessen, mocht de Nederlander een andere uitdaging aangaan.

Zou Onana daar genoegen mee nemen? De sympathieke keeper zei eerder te dromen van een terugkeer, maar hij zal ook zicht willen hebben op speeltijd. De Kameroener stelde eind vorig jaar nog dat hij niet bang is om een concurrentiestrijd aan te gaan en dat een terugkeer bij Barcelona ‘groots’ zou zijn.

Als we alle berichten moeten geloven, dan heeft Onana sowieso niet te klagen over interesse in zijn diensten. De namen van Arsenal, West Ham United en (uiteraard) Tottenham Hotspur worden genoemd. Afgelopen zomer was Olympique Marseille nog concreet in beeld. De keuze lijkt reuze.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >