Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana spreekt over ontwikkeling en weggegooide handschoenen

Interviews met Andre Onana zijn altijd de moeite waard om te bekijken, zo blijkt ook nu weer. De goalie was te gast bij een uitzending van Inside Ajax en dat leverde mooie dingen op.

09 februari 2019 - 12:15
Onana
Onana kijkt liever naar zijn fouten dan naar zijn reddingen. © Pro Shots

We kunnen wel stellen dat Onana dit seizoen is uitgegroeid tot een van de sterkhouders bij Ajax. De doelman kijkt zelf ook meer dan tevreden terug op zijn ontwikkeling in Amsterdam. “Die is fantastisch, vooral dit jaar,” opent Onana. “Zoals ik ook met de verdediging samen speel. We geven minder goals weg. Het gaat volgens mij erg goed.”

In de groepsfase van de Champions League blonk de sluitpost meerdere keren uit en dat leverde lovende woorden van de media op. Volgens velen staat de doelman zelfs in de top vijf van beste keepers in Europa. “Dat is hun mening. Het is leuk om te horen, maar ik denk daar niet echt over na.”

“Ik ben alleen met mezelf bezig. Het is zo makkelijk, want na een redding staat iedereen achter je. Ik kijk alleen naar wat ik kan leren en hoe ik beter kan worden. Ik blijf hard werken om de beste te worden.”

Ondanks de goede ontwikkelingen die Onana dit jaar doormaakt, is de doelman nog altijd leergierig. De goalie wil niet te veel kijken naar zijn kwaliteiten, maar vooral naar de dingen die beter kunnen. “Ik kijk alleen naar fouten, want dan kan ik beter worden. Van fouten leer je meer dan van een redding.”

Tegen het einde van de uitzending krijgt Onana nog een kijkersvraag voorgeschoteld en dat levert een mooie anekdote op. De kijker in kwestie wilde graag weten wat de doelman met zijn handschoenen heeft gedaan na de verloren wedstrijd Rotterdam.

“Ik heb mijn handschoenen en schoenen na de wedstrijd tegen Feyenoord weggegooid. Als ik win, gebruik ik dezelfde handschoenen. Als ik verlies, gooi ik ze weg. Ik verwissel ze meteen. Die dag speelde ik voor het eerst met die handschoenen en ik dacht gelijk: ze brengen ongeluk, ik wil ze niet meer.”

Als je klant bij Ziggo bent, doe je er goed aan om het interview bij Inside Ajax met Onana terug te kijken!

https://twitter.com/AFCAjax/status/1093917380718149635

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >