Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana is totaal niet jaloers op transfer Frenkie naar Barcelona

Frenkie goes to Barcelona. Frenkie de Jong maakt voor 75 miljoen euro de overstap naar de club waar Andre Onana in de jeugd keepte. Je kunt zeggen dat ze dezelfde droom deelden. Maakt de stap die Frenkie zet Onana nog in enig opzicht jaloers? Welnee!

01 februari 2019 - 12:20
onanafrenkiecar
Hoeveel van deze spelers zien we volgend seizoen terug? © Pro Shots

Onana verdedigde zo’n vijf jaar het doel van de diverse jeugdteams van Barcelona. Hij keepte in de Youth League tegen Ajax dusdanig goed dat de club hem naar Amsterdam haalde, waar hij uitgroeide tot de onbetwiste eerste keeper.

Vroeg of laat ligt er voor Onana vast ook een mooie transfer in het verschiet, maar eerst is het de beurt aan Frenkie. Hij krijgt de kans om de droom waar te maken die Onana ook ooit had. De keeper uit Kameroen gunt het zijn teamgenoot van harte.

“Of ik jaloers ben op Frenkie? Wow, nee. Waarom zou ik jaloers zijn? Ik ben juist een van de mensen geweest die Frenkie adviseerde om voor Barcelona te kiezen,” reageert Onana tegenover Ajax Life.

“We hebben elkaar gesproken over de stad, de club en nog veel meer. Ik ben niet jaloers op Frenkie, ik ben juist blij voor hem. Heel erg blij. Het is fantastisch dat Frenkie naar Barcelona gaat. We speelden samen bij Jong Ajax, in het eerste en nu gaat hij naar Barcelona. Fantastisch. Heel mooi!”

Het leek er eventjes op dat Frenkie naar Paris Saint-Germain zou verkassen, maar de doelman heeft geen moeite gedaan om zijn ploeggenoot op andere gedachten te brengen.

“Haha, nee hoor. Ik heb Frenkie al lang geleden verteld over Barcelona,” aldus Onana. “Frenkie moet zijn eigen keuzes maken en dat heeft hij gedaan. Ik ben blij voor Frenkie en wens hem heel veel succes.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >