Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nike wil 'Frenkie' op de rug van Frenkie

Frenkie de Jong is nog altijd Ajacied, maar Nike denkt vast vooruit. De kledingsponsor van FC Barcelona ziet graag dat de miljoenenaankoop volgend seizoen in Camp Nou met zijn voornaam op het shirt gaat voetballen.

07 februari 2019 - 10:05
frenkie-barca-1200
Frenkie is in Amsterdam best gehecht geraakt aan nummer 21. © De Brouwer

Dit blijkt uit een interview van Frenkie met Het Kontakt, het weekblad van Alblasserwaard. "In juli teken ik mijn officiële contract in Barcelona en word ik gepresenteerd aan de fans en de pers. Met 21 blijven spelen zou mooi zijn, want dat is toch een beetje mijn nummer geworden," vertelt de middenvelder, die weet dat het nog even afwachten is of hij 'zijn' nummer in Catalonië mag behouden. "De selectie voor het nieuwe seizoen is nog niet bekend, dus ik zal moeten afwachten."

Kledingsponsor Nike denkt al wel na over andere dingen als het gaat om het toekomstige tricot van de Ajacied. Frenkie: "Er wordt nagedacht om met Frenkie achterop te gaan voetballen. Nike heeft dat vanuit oogpunt van merchandising liever. Ik weet niet zeker of ik dat wil," maakt hij zelf nog een voorbehoud op de gedachtegang van Nike.

Het zijn ook dingen van later. Frenkie weet dat zelf ook. De komende maanden is hij gewoon Ajacied en is hij actief in de eredivisie, de KNVB-beker en de Champions League. Frenkie heeft een afscheid met een landstitel nog lang niet opgegeven. "Ik zie ons kampioen worden. PSV staat weliswaar vijf punten voor, maar je moet altijd vertrouwen houden. Ze komen nog een keer naar Amsterdam en zullen heus punten verspelen."

Dat PSV Europees niet meer actief is en ook al uit het bekertoernooi ligt, ziet Frenkie niet als een voordeel voor de Eindhovenaren. "Ik zie ons drukkere programma juist als een voordeel. Meer wedstrijden betekent juist meer gelegenheid om weer in een flow te komen. Bovendien hebben we in de halve finale van de beker wat goed te maken tegen Feyenoord."

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >