Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Minuut stilte voor Sala kort voor aftrap Ajax - Real Madrid

Het treffen tussen Ajax en Real Madrid wordt woensdag voorafgegaan door een minuut stilte. Dit maakte de Uefa bekend. De Europese voetbalbond wil op deze manier een teken van respect laten uitgaan naar de verongelukte spits Emiliano Sala (28).

12 februari 2019 - 10:21
minuutstilteajareacar
De supporters van Nantes verkeren al weken in schok. © Pro Shots

Sala stapte tijdens de winterse transferperiode over van FC Nantes naar Cardiff City, maar na het regelen van laatste zaken in Frankrijk stortte zijn vliegtuig neer onderweg naar zijn nieuwe club. De schrik was groot en pas twee weken later werd het toestel in Het Kanaal gevonden.

Het lichaam van Sala is inmiddels geïdentificeerd, waarna de echte rouw kon beginnen. Tot het moment dat de Argentijn werd gevonden, hield de familie een beetje hoop en wilde het liever nog geen minuut stilte of het dragen van rouwbanden. De piloot is overigens nog altijd niet gevonden.

Het drama rond Sala is ook de Uefa niet ontgaan en nu de Europese competities worden hervat, vindt de bond het gepast om ook op internationaal niveau stil te staan bij deze tragedie. Voor aanvang van alle wedstrijden in de Champions League en Europa League wordt een minuut stilte in acht genomen.

De betreffende clubs kunnen ervoor kiezen om een rouwband te dragen, maar dat is niet verplicht.

https://twitter.com/UEFA/status/1095241276151291904

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >