Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Meijers over penalty: ‘Dolberg weet van tevoren al dat hij gaat liggen’

Aaron Meijers, verdediger in dienst van ADO Den Haag, kon zich maar lastig vinden in het besluit van de arbitrage om een penalty te geven na zijn overtreding op Kasper Dolberg en vraagt zich af of hij niet een beetje gefopt is door de Deen.

25 februari 2019 - 11:18
dolberg-1200-ado
Dolberg had Meijers alleen kunnen ontwijken als hij zo was opgesprongen. © Ajax Images

Het was voor scheidsrechter Jeroen Manschot niet direct goed waarneembaar, maar de videobeelden gaven duidelijk aan hoe Meijers vlak voor rust het rechterbeen van Dolberg wegveegde. De Deense spits wilde voor zijn man komen, maar ging hard tegen het kunstgras.

Manschot gaf aanvankelijk geen pingel en gebaarde ‘doorspelen’, maar moest daarop terugkomen toen hij op aangeven van de VAR de situatie nog eens langs de lijn beoordeelde. Na het zien van de herhalingen ging de bal alsnog op de stip en kon Dusan Tadic aanleggen voor de 1-2.

Meijers liet na de 1-5-nederlaag van zijn ploeg tegenover De Telegraaf weten dat hij maar moeilijk kon leven met de beslissing van de arbitrage. “Ik was er zelf van overtuigd dat ik de bal raakte. Hij komt voor me en hij gaat liggen. Hij weet van tevoren al dat hij gaat liggen, dat doet hij slim.”

Inmiddels zal Meijers toch ook beseffen dat hij wel degelijk een overtreding beging, al zag het er inderdaad ongelukkig uit en zal het niet expres zijn gegaan. Maar Dolberg ervan betichten dat hij toch al van plan was om tegen de grond te gaan, dat gaat wat ver. Dolberg had met geen mogelijkheid op zijn benen kunnen blijven staan.

Meijers: “Er protesteerde ook niemand van Ajax voor een penalty. Opeens lag het spel stil en ging de scheidsrechter kijken. Dan weet je dat het serieus is.”

Dat de goed spelende en trefzekere Dolberg niet protesteerde, is waar. Maar dat zegt bij de aanvaller natuurlijk niet zo veel. De koele kikker reageert namelijk op een prachtige treffer precies hetzelfde als op een overtreding: amper.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >