Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Leden kopen liefst officiële wedstrijdkleding

Via het SV Ajaxledenpanel gaan we gestaag door met het peilen van jullie mening. Deze keer hielden we de artikelen in de officiële Ajax Fanshop tegen het licht.

08 februari 2019 - 14:17
Fanshoptenues1200
Meest gewild: wedstrijdshirts, thuis of uit. © Ajax Images

De eerste constatering na dit onderzoek is dat een groot deel van onze leden Ajaxmerchandise koopt. Liefst 85 procent kocht de afgelopen twee jaar iets in een van de Ajax Fanshops. Dat deden jullie zowel online als offline, want de Fanshop bij de Johan Cruijff Arena en ajaxshop.nl zijn het meest genoemd als de bezochte winkels voor Ajaxfanartikelen.

In ons ledenpanel stellen we vragen aan leden ouder dan achttien jaar. Het is geen grote verrassing dat officiële wedstrijdkleding (het Ajaxtenue, zowel uit als thuis) veruit het populairste artikel is. Ook ‘casual’ kleding (sweaters, polo’s) wordt best vaak gekocht, net als de trainingskleding.

Onze achterban is behoorlijk goed op de hoogte wat er zoal te koop is aan fanartikelen – bijna driekwart van de ondervraagden zegt dat prima te weten. Ze zijn best positief over het assortiment, maar niet per se over de prijzen van de items. Iets meer dan de helft vindt de prijzen niet aantrekkelijk en dus te hoog. Een thuisshirt van Ajax voor volwassenen is dit seizoen bijna 90 euro.

Ruim een derde van de leden die nooit Ajax-merchandise kochten, gaven aan dat ze dat niet deden vanwege de prijs. De euro’s zijn dus een factor van betekenis. Dan is het opvallend dat 74 procent van onze leden aangeeft dat de korting bij ons lidmaatschap in de Fanshop (10 procent) hun keuze wel of niet te kopen niet beïnvloedt.

Wat zou dan wel reden zijn (vaker) iets te kopen? Bovenaan staat een hogere standaardkorting dan de genoemde 10 procent, meer exclusieve producten als je lid bent en een aanmerkelijk hoge eenmalige korting. Bij de open antwoorden werden ook ‘meer items met het oude logo’ en retrokleding ingevuld. Denk dan aan wedstrijdtenues uit de succesvolle jaren zeventig en negentig.

Mooie nostalgische wedstrijdshirts, daar kunnen wij ons ook in vinden. De resultaten van het onderzoek bespreken we met de club. Dank weer aan iedereen die heeft meegedaan aan ons ledenpanel!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >