Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kristensen en Dolberg verdrijven samen de eenzaamheid

Als ze samen op het veld staan, merk je aan de manier waarop Kasper Dolberg en Rasmus Kristensen met elkaar omgaan dat ze niet zomaar teamgenoten zijn. De twee kunnen het ook buiten de lijnen goed met elkaar vinden. Dat is alleen al fijn tegen de eenzaamheid, zo deelt Kristensen.

07 februari 2019 - 21:16
krisdolcar
Kristensen is blij dat Dolberg doel heeft getroffen. © Pro Shots

De loopbaan van een voetballer heeft veel weg van een achtbaan. Dat hoef je de twee Denen niet uit te leggen. Het is een voorrecht om voor Ajax te mogen voetballen, maar dit betekent nog niet dat het je allemaal komt aanwaaien. Gelukkig hebben ze elkaar.

“We zijn best close met elkaar geworden en gaan bijna dagelijks met elkaar om,” deelt Kristensen met Ajax Life. Beide 21-jarigen zijn precies een jaar ploeggenoten bij Ajax. “We zijn goede vrienden, maar dat lijkt me normaal als je bijna 24 uur per dag met elkaar doorbrengt.”

Er zijn meer mensen die tijd met Dolberg spenderen, maar het lukt niet iedereen om door te dringen tot de spits. De bedachtzame aanvaller komt nogal stoïcijns over en roert zich amper binnen een groep, maar in select gezelschap is dat anders, benadrukt Kristensen.

“Ik denk het, ik hoop het. Het lijkt me trouwens wel,” reageert Kristensen als we vragen of hij tot de aanvaller doordringt. “Weet je wat het is met Kasper? Ik wil niet zeggen dat hij verlegen is, maar in grote groepen is hij zeker geen schreeuwer.".”

“Maar als we samen zijn, dan maakt hij grapjes en lachen we veel. Dat is geen geheim of zo. Hij roert zich dan veel meer. Dat geldt vast wel voor meer mensen. Kasper is echt een geweldige gozer. Geloof me, ik weet hoe hij in elkaar zit. We kunnen goed met elkaar opschieten.”

Kristensen benadrukt dat hij heus niet de enige is die het woord voert, ook al is hij veel extroverter dan zijn landgenoot. “Nee, zeker niet. Echt niet. Het is gewoon anders als we onderling Deens praten. Dat merk ik ook als ik met Lasse Schöne spreek.”

“Je hoeft dan niet na te denken over woorden die je wilt gebruiken en gaat het veel meer vanzelf. Kasper en ik hebben gewoon een goede band. We zijn twee Deense jongens alleen in Amsterdam en dan is het fijn dat je elkaar hebt. Kasper is voor mij heel belangrijk, hij helpt me.”

Dat maakt ons als vanzelf nieuwsgierig: waarmee helpt Dolberg? “Met niet eenzaam zijn,” antwoordt Kristensen. “Het is prettig om naar elkaar toe te trekken, we leven toch allebei in een ander land. Ik vind het niet moeilijk om nieuwe vrienden te maken, maar als voetballer is het heel anders dan als je in Amsterdam bent om te studeren.”

“Als voetballer kun je niet doordeweeks de kroeg in en je maakt geen deel uit van een groep studenten. Daarom is het fijn om Kasper te hebben, dat is andersom voor hem net zo. Het is fijn iemand te hebben om je tijd mee door te brengen. Vergeet niet dat we veel vrije tijd hebben. Ik kom rond 14.00 thuis en een dag kan lang duren als je verder niets te doen hebt.”

Denk overigens niet dat Dolberg en Kristensen thuis achter de spelcomputer kruipen en nooit naar buiten gaan. Ze spelen zelden tot nooit een potje Fifa. “We genieten van de stad en brengen veel tijd door in Amsterdam,” verduidelijkt de rechtsback.

“We delen een passie voor mode en gaan geregeld op stap om nieuwe dingen te zien. Of om koffie te drinken. Lekker chillen. Amsterdam is fantastisch, daar kan ik niet genoeg tijd doorbrengen. Al is het maar met simpel wandelen. Rondlopen, winkelen en mensen kijken is veel leuker dan op de PlayStation spelen. Oud-Zuid is mijn favoriete deel van de stad. De architectuur is mooi, je krijgt er echt de Amsterdam-vibe.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >