Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

KNVB reserveert 17.500 kaartjes bekerfinale voor Ajacieden

We hebben een eerste brokje info over de kaartverkoop voor de KNVB-bekerfinale. De KNVB reserveert 17.500 kaarten voor Ajacieden. En trouwens ook voor tegenstander Willem II. Ajax verwacht medio maart met de verkoop te starten.

28 februari 2019 - 13:57
zeventienkcar
De bekerfinale van 2007 kende een fantastische sfeer. © Ajax Images

Uiteraard willen veel Ajaxsupporters niets liever dan weten hoe de kaartverkoop in zijn werk gaat, maar we kunnen slechts wat informatie delen op basis van het verleden. En het verleden biedt, zoals we allemaal weten, geen garanties voor de toekomst.

Wel is alvast zeker dat Ajax net als de tegenstander 17.500 kaarten mag verdelen onder de aanhang. Dit betekent dat driekwart van alle kaarten voor de finale zondag 5 mei (aftrap 18.00 uur) in De Kuip ten goede komt aan supporters. Dit was bij de vorige finale van Ajax wel anders.

Die vorige finale werd natuurlijk gespeeld in Stockholm en niet in De Kuip. Daar was de organisatie in handen van de Uefa en niet de KNVB. Ajax kreeg van de Uefa slechts 18,5 procent van de stadioncapaciteit aan kaarten voor de eindstrijd van de Europa League.

Dit komt in Rotterdam neer op 37,5 procent. Dat zijn keurige cijfers! Wie weet zijn er verhoudingsgewijs nog wel meer Ajacieden aanwezig, omdat ook op andere manieren kaarten worden weggezet. De KNVB heeft hier een kekke infographic van gemaakt en slaat zichzelf een klein beetje op de borst. Stiekem ook wel een beetje terecht!

https://twitter.com/AjaxFancare/status/1101029414488412160

De overige kaarten zijn bestemd voor de KNVB (12 procent), sponsoracties (10 procent) en Stadion Feijenoord (3 procent). Dit deel van de kaartjes komt dus niet in de verkoop. Je kunt er alleen via-via aan komen of door bijvoorbeeld een prijsvraag te winnen.

Ben jij Ajaxsupporter en wil je graag naar de KNVB-bekerfinale? Dan moet je op z’n minst beschikken over een persoonlijke clubcard. Als je je nu aansluit bij de Supportersvereniging Ajax beschik je tijdig over die persoonlijke clubcard.

We kunnen alleen geen finalekaartje voor je garanderen. Waarom niet? Omdat diverse groepen Ajacieden voorrang hebben. Ook hierbij werpen we een blik op het verleden: uitkaarthouders waren als eerste aan de beurt, gevolgd door seizoenkaarthouders en ga zo maar door.

Een rekensom leert dat er veel meer – bijna drie keer zo veel – seizoenkaarthouders zijn dan 17.500 beschikbare kaartjes, maar je moet er maar net zin in hebben om in de trein of bus richting De Kuip te stappen.

Bij de laatste bekerfinale, in 2014 tegen PEC Zwolle, viel de animo tegen en hing het erom of er een bordje met uitverkocht aan de deur kwam te hangen. Het lijkt erop dat Ajacieden nu hongeriger zijn in de jacht op zilverwaar.

Dat is mooi, maar maakt het ook moeilijk om garanties te geven!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >