Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keuze Ten Hag voor spits is niet afhankelijk van Beugelsdijk

Wie zet Erik ten Hag in de spits? Dat is in aanloop naar de uitwedstrijd van zondag tegen ADO Den Haag een van de thema’s. Ajax hoopt in de Hofstad zijn eerste driepunter van 2019 buitenshuis te scoren, maar we weten nog niet wie er in de spits staat.

22 februari 2019 - 16:46
beugeladoajacar
Precies een jaar geleden was Beugelsdijk een serieuze sta-in-de-weg. © Pro Shots

Start eerste spits Kasper Dolberg weer eens in de basis, is het de beurt aan Klaas Jan Huntelaar of wordt zelfs de variant uit de kast gehaald die we kennen van de Champions League? In dat geval is Dusan Tadic de startende aanvalsleider.

Ten Hag hield zijn kaarten twee dagen voor de aftrap nog tegen de borst en voelde er ook niets voor om een klein inkijkje te geven. “Dolberg was even iets minder belastbaar, maar speelde prima tegen VVV en maakte tegen NAC een geweldige goal,” vat de trainer de kern van de discussie samen.

Het probleem is dat Dolberg nog wel eens met een pijntje kampt en soms grote delen van een wedstrijd onzichtbaar is, maar telkens als je je afvraagt of je hem soms moet afschrijven, doet hij weer iets geniaals.

En zo staat de vraag wie er in Den Haag in de punt van de aanval begint nog steeds open. Om een sluitend antwoord te krijgen doet niet alleen de vorm van de Ajaxspitsen ertoe, ook de keuzes van de tegenstander zijn belangrijk.

Bij ADO staat Tom Beugelsdijk achterin. Wie zet Ten Hag ertegenover? “Het gaat niet per se om Beugelsdijk, maar de tegenstander kan wel een factor zijn,” aldus de trainer. Maar welke factor dan precies? De verschillende factoren van de diverse types voorin bij Ajax.

“Tadic kan op meer posities voorin uit te voeten, maar is geen specifieke centrumspits. Dusan is een goed aanspeelpunt en kan ook wat creëren door goede voorzetten te geven, terwijl Kasper wel een specifieke centrumspits is,” vervolgt Ten Hag. “Dolberg kan het goed opbrengen om diep te blijven staan. Hij leeft van goals. Dat is het verschil, denk ik.”

We zijn alleen nog geen steek wijzer over de basisformatie waarmee Ajax zondag om 12.15 uur aantreedt in het Cars Jeans Stadion. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat voor de CL-variant wordt gekozen.

Dit gebeurde in competitieverband slechts één keer en duurde slechts 45 minuten, al was de start van Ajax tegen NAC best veelbelovend. Er werd alleen niet gescoord…

Vind jij het leuk om jouw visie te delen? Maak dan met ‘Ten Hags elf’ in onze app jouw eigen opstelling!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >