Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax verspeelt winst op bezoek bij FC Dordrecht

Jong Ajax wacht nog steeds op de eerste driepunter van 2019. Op bezoek bij FC Dordrecht leken de beloften af te koersen op een winstpartij, maar na rust liet de ploeg van Michael Reiziger de overwinning uit handen glippen. De punten werden uiteindelijk verdeeld: 3-3.

02 februari 2019 - 10:11
DordrechtJongAjax
De tweede seizoenshelft verloopt nog niet echt vlekkeloos voor Jong Ajax. © Pro Shots

Al vroeg in de wedstrijd was het raak voor Jong Ajax. Danilo Pereira kreeg na zes minuten de bal aangespeeld in de vijandelijke zestien. Met een van richting veranderd schot vloog de bal over de doelman van Dordrecht en kwamen de beloften op een 1-0 voorsprong.

Een corner zorgde er echter voor dat Jong Ajax niet lang van de voorsprong kon genieten. Jeremy Cijntje vond de bal ineens voor zijn voeten en schoot vervolgens raak. De Amsterdammers wisten toch snel weer iets terug te doen, nadat Nicolas Kühn verwoestend uithaalde.

Direct na de 2-1, viel ook gelijk de 3-1. Dordrecht leek nog wat aangeslagen door de tweede Jong Ajaxtreffer en verspeelde de bal direct na de aftrap. Danilo profiteerde daar optimaal van en schreef daarmee zijn tweede doelpunt van de avond op zijn naam.

Er leek voor rust niet veel aan de hand voor Jong Ajax, maar na de thee kwam de thuisploeg een stuk beter uit de startblokken. Nadat Dordrecht voor open doel had gemist, kwamen de Schapenkoppen toch terug in de wedstrijd. Simon Power zorgde voor de aansluitingstreffer.

De beloften kwamen er vervolgens nauwelijks meer aan te pas. Dordrecht ging op zoek naar de gelijkmaker en vond deze uiteindelijk ook. Jari Schuurman omspeelde Dominik Kotarski en zette de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Daarmee werd ook de einduitslag van de wedstrijd bepaald: 3-3.

Jong Ajax staat momenteel elfde in de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week maandag nemen de beloften het in een thuiswedstrijd op tegen Roda JC.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >