Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax in slotfase naast FC Eindhoven

Jong Ajax heeft vrijdagavond gelijk gespeeld op bezoek bij FC Eindhoven. De ploeg van Michael Reiziger kwam al vroeg op achterstand, maar wist in de slotfase toch nog een punt te veroveren.

16 februari 2019 - 10:16
JongAjaxEindhoven
Lang snelt voorbij Bourard en Seedorf. © Pro Shots

Jong Ajax begon niet scherp aan de wedstrijd en leed tot twee keer aan toe slordig balverlies in de opbouw. De eerste keer wist Dominik Kotarski nog redding te brengen, maar het tweede foutje werd door Branco van den Boomen afgestraft.

De beloften zetten in de fase daarna aan en dachten zelfs even op gelijke hoogte te komen, maar de treffer van Dani de Wit werd vanwege buitenspel geannuleerd. Ook kansen voor onder anderen Nicolas Kühn en Noa Lang werden niet in doelpunten omgezet.

Na rust golfde het spel op en neer, met kansen voor beide ploegen. Lang raakte namens Ajax de lat en aan Eindhovense zijde was Marcelo Lopes gevaarlijk, maar Kotarski wist de 2-0 te voorkomen.

In de slotfase wist Jong Ajax dan eindelijk de gelijkmaker binnen te prikken. De Wit kopte een voorzet van Lang door en Danilo Pereira wist met het hoofd af te werken. Zo pakten de beloften uiteindelijk toch nog een punt in het uitduel met FC Eindhoven.

Jong Ajax bezet momenteel de tiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers gaan volgende week vrijdag op bezoek bij Telstar. In Velsen-Zuid wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >