Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax boekt moeizame uitzege op Telstar

Jong Ajax heeft de eerste uitzege van 2019 te pakken. De beloften wonnen op bezoek bij Telstar met 2-0. De ploeg uit Velsen-Zuid bood flink tegenstand, maar dankzij goals van Lissana Traoré en Danilo Pereira werd er toch gewonnen.

23 februari 2019 - 09:31
JongAjaxTelstar
Traoré en Danilo waren beiden trefzeker. © Pro Shots

Jong Ajax begon sterk aan het duel en de eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor de beloften. Sergino Dest zette een flinke rush in op rechts, maar kreeg de bal niet bij Vaclav Cerny. Ook Traoré kreeg een behoorlijke mogelijkheid tot scoren, maar de spits wist niet lekker af te drukken.

Zo creëerde de ploeg van Michael Reiziger dus veel kansen, maar ook Telstar was een aantal keer gevaarlijk. Dominik Kotarski wist echter keer op keer redding te brengen. Het was een klein wonder dat beide ploegen de kleedkamer met de brilstand op het scorebord opzochten.

Ook in de tweede helft golfde het spel op en neer, met kansen voor zowel de thuis- als de uitploeg. Een kopbal van Dani de Wit werd met de vingertoppen uit het doel gehaald en een inzet van Terell Ondaan belandde op de paal.

Traoré wist een kwartier voor tijd dan eindelijk de ban te breken. Op aangeven van Cerny werkte de spits vanaf randje zestien binnen. Invaller Danilo gooide de wedstrijd even later op slot, door de tweede Ajaxtreffer van de avond binnen te prikken.

Jong Ajax klimt door de overwinning naar de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week vrijdag nemen de beloften het in eigen huis op tegen FC Den Bosch, de nummer twee van de ranglijst.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >