Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jokkebrokkende Ramos als enige geschorst in Santiago Bernabéu

In de slotfase van Ajax - Real Madrid (1-2) deed Sergio Ramos iets wat we hem wel vaker zien doen: een gele kaart pakken. De vraag die achteraf een beetje blijft hangen is of hij dat expres deed.

14 februari 2019 - 12:40
ramos-1200
Ramos pakte bewust geel, al wil hij doen geloven van niet. © Pro Shots

De 32-jarige verdediger pakte zijn derde gele kaart van het toernooi en is daarmee automatisch geschorst voor de return op dinsdag 5 maart. Na afloop gaf de centrale verdediger daarover een aantal tegenstellende verklaringen.

In die eerste verklaring liet hij doorschemeren dat hij de gele prent bewust pakte door Kasper Dolberg op de middenlijn omver te kegelen. De reden laat zich raden: Ramos calculeerde in dat zijn ploeg het zonder hem ook wel redt in Santiago Bernabéu. De Spanjaard begint na zijn schorsing dan met een schone lei aan de kwartfinales.

“Ik zou liegen als ik zeg dat ik dit niet bewust deed,” stelde de captain dan ook kort na het laatste fluitsignaal. “Gezien de stand was dat wel iets waar ik mee bezig was. Ik wil de tegenstander zeker niet onderschatten en ik denk ook niet dat het al is gedaan, maar in het voetbal moet je soms ingewikkelde beslissingen nemen.”

Zo, dat is duidelijk. Toch leek Ramos iets later te zijn geschrokken van zijn uitspraken. De Uefa is namelijk niet gediend van dergelijke bewuste kaartenpakkerij en wil nog wel eens ingrijpen door er een extra wedstrijdje schorsing bovenop te gooien.

Op Twitter was Ramos er dan ook als de kippen bij om zijn verklaring te herzien. “Het doet mij, meer dan wie dan ook, pijn dat ik de return moet missen. Het beste van vandaag is het resultaat. Het ergste is dat ik mijn teamgenoten in de volgende wedstrijd niet kan helpen.”

Een aardig en goed geprobeerd staaltje damage control van de Spanjaard. Toch is het voor Ajax goed nieuws dat Ramos er niet bij is in Madrid. Ook woensdag liet de onovertroffen kaartenkoning van Spanje zien hoe irritant goed hij nog altijd is.

Bij Ajax stonden woensdag vijf Ajacieden aan de aftrap met een sterretje achter hun naam. Het lukte Donny van de Beek, Noussair Mazraoui, Daley Blind, Nico Tagliafico en Matthijs de Ligt om de wedstrijd zonder kaartenlast te spelen. Het vijftal is dus gewoon van de partij in Spanje.

Als je kijkt met hoeveel energie de Ajacieden speelden in de Johan Cruijff Arena, dan mag je het gerust knap noemen dat gele kaarten werden voorkomen. Alleen Hakim Ziyech trok een keertje aan de noodrem, maar hij kon een gele kaart hebben.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >