Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gulle Ziyech bewijst dat voetbal meer is dan een spelletje

Dat voetbal meer is dan een spelletje bewijst Hakim Ziyech. De spelmaker van Ajax is een van de mensen die Leon de Kogel financieel heeft geholpen, zo deelt de oud-spits van onder meer FC Utrecht en Go Ahead Eagles met de wereld.

12 februari 2019 - 20:01
ziyech-gul-1200
Ziyech biedt oud-spits De Kogel financiële steun in moeilijke tijden. © De Brouwer

Wat is er precies aan de hand? Zoals je misschien wel hebt meegekregen kan De Kogel nooit meer voetballen vanwege een zwaar auto-ongeluk op Malta. Tot overmaat van ramp raakte de voetballer daardoor ook nog eens flink in de financiële problemen.

Een supporter van FC Utrecht zamelde via een inzamelingsactie liefst 24.000 euro in voor De Kogel, maar nu blijkt dat ook Ziyech zijn steentje heeft bijgedragen. De Kogel werd maandag na het duel tussen Jong FC Utrecht - Go Ahead Eagles in het zonnetje gezet, waarna hij een belletje kreeg van Ziyech.

Voor de draaiende camera van de NOS doet De Kogel uit de doeken wat de middenvelder van Ajax te melden had en dat was bijzonder.

"Hij vertelde dat hij het heel erg vond wat er met mij is gebeurd en zei dat hij het bedrag wilde aanvullen, zodat ik door kan met mijn toekomst," vertelt De Kogel. "Ziyech is niet alleen de beste speler van de eredivisie, maar ook iemand met een heel groot hart. Dit zal ik mijn hele leven bij me dragen."

Het zijn mooie woorden. De gulle financiële bijdrage van Ziyech komt dan ook zeker niet ongelegen. Wat heet! De Kogel raakte na zijn onfortuinlijke ongeluk namelijk aardig in de financiële penarie. De oud-aanvaller heeft sinds die gebeurtenis geen inkomsten meer, omdat zijn Spaanse club UE Cornellà weigerde salaris over te maken.

Ook de verzekeringsmaatschappij van de taxichauffeur die het ongeluk veroorzaakte keerde nog geen cent uit en dan kom je als vanzelf in de problemen. Voor De Kogel maakte die hele situatie het betalen van zijn advocaten op Malta een tamelijk lastige zaak.

Inmiddels ontving hij gelukkig wel een deel van zijn achterstallige salaris van Cornellà. Spelersvakbond VVCS kwam ook in actie en trof samen met de Spaanse spelersvakbond AFE een regeling met de club.

"Daardoor hebben ze mij een groot deel van het salaris kunnen betalen. Over de rest is een regeling getroffen. Ik moet nog even afwachten of ik dat ga krijgen, maar het staat wel zwart op wit."

De actie van Ziyech kunnen we in elk geval scharen in de categorie 'grote klasse'. Nu maar hopen dat De Kogel de hele situatie snel onder controle heeft.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >