Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Frenkie houdt rekening met een fluitconcertje in Bernabéu

De haartjes waren amper gedroogd na de klassieker of het was alweer tijd om vooruit te kijken. Iets verder vooruit dan normaal gesproken, want Ajax komt pas dinsdag weer in actie. De opdracht luidt die avond om een 1-2-nederlaag tegen Real Madrid uit te wissen. Frenkie de Jong geeft de hoop niet op.

28 februari 2019 - 22:44
frenkiebernabeucar
Maakt Frenkie na dinsdag nog steeds kans op drie prijzen? © Pro Shots

Het was woensdag best een bijzondere bekeravond. Niet alleen in Rotterdam, ook in Madrid. Ajax bereikte dankzij de 0-3 voor het eerst sinds 2014 een nationale bekerfinale, Barcelona won ook met 0-3 en gaat voor de zesde keer op rij – een unicum – om de beker spelen.

Het is van de klassieker een kleine stap naar El Clásico, al helemaal voor Frenkie. Volgend seizoen is hij van de partij in de Spaanse variant. De winst van zijn toekomstige club werd in De Kuip dan ook besproken, net als dus het aanstaande treffen met de toekomstige vijand.

Zo is Frenkie best benieuwd naar zijn ontvangst in Bernabéu. “Mensen hebben wel eens tegen me gezegd dat ik op een onthaal kan rekenen. Misschien dat de supporters van Real Madrid weten wie ik ben. Ik denk het wel, ik heb af in toe in een Spaanse sportkrant gestaan,” deelt Frenkie onder meer met Ajax Life.

Als het zo ver komt, wordt het ongetwijfeld een warm onthaal. We gaan in de gaten houden of de Real-aanhang een fluitconcert overheeft voor de toekomstig speler van Barcelona. “Misschien wel, haha. Het maakt me niet zo veel uit, het zou ook wel leuk zijn. Een soort welkom, we zullen het zien.”

Frenkie verklapte verder dat hij Lionel Messi heus geen appje gaat sturen om te vragen of hij zijn best wil doen als Real en Barcelona elkaar zaterdag opnieuw treffen. De uitslag zal hoe dan ook geen invloed hebben op zijn humeur. Of Real staat met een beter gevoel tegenover Ajax of het strijdt voor zijn laatste kans op een prijs...

Interessanter vindt Frenkie de gedachte van Sergio Ramos om in de Johan Cruijff Arena met opzet een gele kaart te pakken, waardoor hij is geschorst voor de return. De verdediger was zo stom om dit alles in een interview te verklappen, waarna de Uefa besloot zijn schorsing op te hogen naar twee wedstrijden.

“Als wij uiteindelijk winnen zal hij spijt hebben,” vermoedt Frenkie. “Ramos is een heel goede verdediger, dus misschien is het wel logisch dat Real zonder hem meer wedstrijden verliest. We gaan er alles aan doen om door te gaan. Real is echt duidelijk favoriet, maar laat ik het zo zeggen: we hebben het zeker nog niet opgegeven.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >