Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Verbazing bij fanclub VVV over Ajaxsjaals in Venloos uitvak

We gaan nog eventjes terug naar Ajax - VVV-Venlo (6-0) van zaterdag. Waarom? Omdat er iets opvallends gebeurde dat nog wel wat aandacht verdient. Er werden in het uitvak van de Venlonaren supporters gespot met Ajaxsjaals.

05 februari 2019 - 11:12
sjaalajavvvcar
Wij spotten ook 'gewoon' Ajaxsjaals op het thuisvak. © De Brouwer

We kennen allemaal het principe van uitsupporters op de thuistribune – sommige clubs zijn zelfs maar wat trots op zulke support – maar in de Johan Cruijff Arena was zaterdag blijkbaar sprake van de omgekeerde wereld. Thuisfans in het uitvak.

De voorzitter van de officiële fanclub van VVV, Hans Huijs, liet al tijdens de wedstrijd zijn verbazing blijken in een post op Facebook. “Maar goed, van de 260 man die ik in ons uitvak zie zitten, zitten mensen met een rood-witte Ajaxsjaal,” merkte Huijs op kort na het vallen van de 3-0.

“En dat doet pijn. Stiekem best wel veel. Is dit de enige manier waarop en waarom je schijnbaar je favoriete club gaat bezoeken? Als ‘Venlonaar’ met een Ajaxsjaal in het gastenvak? En dan vervolgens commentaar leveren als er iemand te hard vóór VVV roept?”

Zoals je merkt, lukte het Huijs niet om zijn frustratie voor zichzelf te houden, terwijl hij ‘tien tot vijftien’ Ajaxsjaals telde. En daar valt natuurlijk wel wat voor te zeggen. Je wordt er niet vrolijk van als je je club achterna reist om vervolgens tot de ontdekking te komen dat andere supporters liever de thuisploeg zien winnen.

Het is niet helemaal nieuw dat er in Venlo wordt gejuicht voor Ajax. VVV-uit is een van de wedstrijden waarbij we misschien wel de meeste Ajacieden op het thuisvak spotten. Dat leverde begin dit seizoen, tijdens de ontmoeting in De Koel, nog een bijzonder filmpje op, dat zonder tussenkomst van de VAR overigens nooit was gepubliceerd.

De voorzitter van de VVV-fanclub vindt het spijtig dat er in Venlo nogal een verschil is in beleving ten opzichte van de andere Limburgse clubs. “Goh, wat kijk ik met jaloezie naar clubs als Fortuna Sittard. Altijd en overal support voor je eigen club. De club die je lief is. Die door je aderen stroomt. Waarvoor je wil gaan. Wat is er aan de hand in Venlo, waarom lukt dat bij ons niet?”

“Waarom moeten wij ons schikken in het lot van thuissuporrters in het uitvak? Ik ben er zo klaar mee. Ga alsjeblief weg allemaal, support VVV of ga weg. Niks bij ons te zoeken. Met je Ajaxsjaal. Hup VVV. Laot gaon dae wage.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >