Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ervaringsdeskundige Blind blij met extra rust voor Real-uit

Als er iemand ervaring heeft met het overhoop gooien van agenda’s dan is het wel Daley Blind. Het is in Engeland eerder regel dan uitzondering dat het programma wordt aangepast. Blind is blij met de extra rust die Ajax krijgt voor de return tegen Real Madrid.

25 februari 2019 - 12:12
blindadocar
Blind is blij met extra rust, maar niet met potjes op kunstgras. © Pro Shots

PEC Zwolle voelt zich in de maling genomen en hoopt nog wat trucs uit te halen om het verplaatsen van Ajax-uit tegen te gaan, maar de kans lijkt toch bijzonder klein dat de boel wordt teruggedraaid. Dit betekent dat de Ajacieden komend weekeinde vrij zijn.

“Ik vind het niet zo’n probleem,” meldt Blind over de verplaatsing tegenover Ajax Life. “Alle wedstrijden moeten toch gespeeld worden. Ik heb me er verder weinig mee bezig gehouden, ken het programma van PEC en PSV ook niet uit mijn hoofd.”

Maar hoe belangrijk is die extra rust nu precies? Blind weet uit zijn tijd bij Manchester United dat wedstrijden elkaar in rap tempo kunnen opvolgen en door het een en ander te verschuiven, wordt ook in Engeland altijd weer net genoeg ruimte tussen twee potjes gecreëerd.

“Je hebt toch wat extra dagen rust voor een belangrijke, ontzettend grote wedstrijd. We zijn als Nederland ingehaald qua Uefa-punten door Oostenrijk en je weet nooit wat er in Madrid gaat gebeuren. We willen zo fit en sterk mogelijk aantreden, dit helpt daarbij.”

“Als je een paar dagen extra rust hebt, kun je beter herstellen dan als je snel achter elkaar twee wedstrijden moet spelen,” vervolgt Blind. “Maar als het schema zo was gebleven, ook prima. Dan waren we in Madrid ongetwijfeld ook opgeladen.”

Er is nog iets waar de KNVB wat Blind betreft voortaan best rekening mee mag houden: het vermaledijde kunstgras om maar iets te noemen. De Ajacied vindt het verschrikkelijk dat er tegen ADO Den Haag (1-5) op hoogpolig tapijt gevoetbald moest worden.

“Dit kunstgras was heel stroperig, echt superslecht. De bal stuitert omhoog in plaats van naar voren. Soms blijft een bal in die normaal uit gaat. Als je draait… Het is gewoon niet natuurlijk, hopelijk stappen we zo snel mogelijk over naar echt gras.”

Erik ten Hag wond zich op over het niet naleven van het ‘sproeiprotocol’ door ADO, maar de verdediger weet niet of gewaterd kunstgras een echte oplossing vormt. “Als je wel sproeit, gaat die bal ineens 200 kilometer per uur. Een metertje voor je teamgenoot spelen en de bal is weer te hard…”

“Het spel verloopt sneller als er is gesproeid, maar de bal stuitert weer anders en het is nog steeds niet natuurlijk. En kijk ook maar weer naar die blessure bij VVV. Ja, zoiets kan ook op gras gebeuren. Maar je ziet het toch veel minder. Ik zie liever een wedstrijd op echt gras, met vieze broekjes en zo.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >