Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - VVV Venlo

We moeten door! Ondanks dat de kampioenskansen zijn geslonken, is er nog niets definitief verloren. Ajax neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen VVV Venlo en om de kater van de verloren klassieker weg te spoelen, moet er worden gewonnen. Daarom hier drie dingen die je moet weten over Ajax - VVV Venlo.

02 februari 2019 - 13:30
AjaxVVVVenlo
Eerder dit seizoen zorgde Tadic vanaf elf meter voor de drie punten. © Pro Shots

Wel Tagliafico, geen Mazraoui en Magallán
Er is zowel goed als slecht nieuws uit de ziekenboeg. Het goede nieuws is dat Nico Tagliafico voldoende is hersteld van zijn knieblessure. De Argentijn trainde de afgelopen dagen mee met de groep en kan zaterdagavond tegen de Venlonaren weer meespelen. Daarmee is het linksbackprobleem van de afgelopen weken weer opgelost.

Het slechte nieuws daarentegen is dat Noussair Mazraoui kampt met hamstringklachten. Volgens Erik ten Hag ligt de rechtsachter er alleen voor deze wedstrijd uit en kan hij daarna snel aanhaken. Rasmus Kristensen lijkt de meest logische vervanger.

Ook Lisandro Magallán moet toekijken vanaf de tribune. De Argentijnse aanwinst heeft last van een bovenbeenblessure en ligt er volgens de trainer mogelijk een langere tijd uit. Het wordt achterin dus weer puzzelen voor Ten Hag.

Steijn ziet kansen in omschakeling
VVV-trainer Maurice Steijn verwacht geen makkelijke wedstrijd voor zijn ploeg zaterdagavond. Na de verloren klassieker heeft Ajax iets goed te maken, zo weet Steijn ook. “Misschien zijn ze extra gemotiveerd door de grote nederlaag tegen Feyenoord,” vertelt de trainer in gesprek met De Limburger. “Aan de andere kant kun je ook zeggen dat ze altijd supergemotiveerd zijn omdat ze voor de titel spelen.’’

Ondanks dat Steijn een getergd Ajax verwacht, ziet hij ook kansen voor zijn ploeg. “Wij kunnen Ajax in de omschakeling pijn doen. Je hebt bijvoorbeeld gezien hoe Heerenveen dat heeft gedaan in de Arena. Dat betekent dat we nauwkeurig in de passing moeten zijn en het op de juiste manier doen. We moeten vooruit durven te voetballen.”

Ajax treft weer VVV na domper
Het is al de derde keer in twee seizoenen tijd dat Ajax de ploeg uit Venlo treft nadat ze schade opliepen in de titelstrijd. Vorig seizoen kwam VVV op bezoek in de Johan Cruijff Arena, vier dagen nadat Ajax definitief het kampioenschap verloor in Eindhoven.

Eerder dit seizoen speelde Ajax een uitwedstrijd in Venlo, nadat het een week daarvoor thuis tegen Heracles gelijk had gespeeld. Zaterdagavond treft Ajax dus weer VVV na het incasseren van een flinke domper, deze keer die van de verloren klassieker.

Ajax wist zich na de decepties tegen PSV en Heracles wel twee keer te revancheren. Vorig seizoen was dat met 4-1 en eerder dit seizoen met 0-1. Ajax verloor overigens nog nooit thuis van VVV Venlo en de Ajacieden zullen ook zaterdagavond weer de rug moeten rechten.

Ajax en VVV Venlo trappen om 19.45 uur af in de Johan Cruijff Arena.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >