Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - NAC

Ajax gaat tegen NAC Breda pas op voor de tweede driepunter van 2019. Na het debacle in Almelo is het zaak om die felbegeerde en broodnodige drie punten binnen te slepen. Daarom hier drie dingen die je moet weten over Ajax – NAC.

16 februari 2019 - 13:11

NAC wacht al twaalf jaar op overwinning
Uit de recente ontmoetingen tussen Ajax en NAC kunnen de geel-zwarten maar weinig hoop putten. De laatste keer dat NAC een punt wist te pakken in de Johan Cruijff Arena was in 2014, toen de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel eindigde.

De laatste overwinning van NAC op Ajax is alweer twaalf jaar geleden. In 2007 won de club uit Breda dankzij doelpunten van Matthew Amoah, Ahmed Ammi en een eigen doelpunt van Jan Vertonghen. Het enige lichtpuntje van die wedstrijd was de vijftigste Ajaxtreffer voor Klaas Jan Huntelaar.

Huntelaar aast tegen favoriete tegenstander op mijlpaal
Tegen de ene club voetbal je nou eenmaal net wat makkelijker dan tegen de andere. Voor Huntelaar is NAC zo’n soort tegenstander. Tegen geen enkele andere club uit de eredivisie kwam hij vaker tot scoren. In totaal maakte hij elf goals in twaalf duels tegen de Brabanders.

Daarnaast aast Huntelaar zondagmiddag ook op zijn honderdste eredivisietreffer voor Ajax. Tegen VVV-Venlo scoorde de spits zijn 99e doelpunt en dus heeft hij er nog één nodig om deze bijzondere mijlpaal te bereiken. Mocht Huntelaar tegen NAC scoren, dan wordt hij de negende speler van Ajax die de grens van 100 competitiedoelpunten passeert.

Van der Gaag verwacht lastige pot
Ajax ging vorig weekeinde verrassend onderuit tegen Heracles, maar heeft tegen Real Madrid weer laten zien dat ze het voetballen niet verleerd zijn, zo weet NAC-trainer Mitchell van der Gaag ook. "Als je naar de Champions League hebt gekeken, zie je wat voor kwaliteit Ajax heeft. Aan de andere kant hebben ze de afgelopen weken ook punten verspeeld en willen ze niks meer laten lopen omdat ze zes punten achter staan op PSV," aldus de trainer tegenover NAC TV.

Om te kunnen stunten in Amsterdam, moet NAC volgens de trainer op zijn allerbest zijn. "Je moet in ieder geval de eerste fase doorkomen. Je keeper moet ballen pakken die normaal gesproken niet worden gepakt. Je moet in de wedstrijd groeien. Van daaruit moet je zelf ook de kansen die krijgt, benutten. Je hebt altijd kansen en dat nemen we mee.”

Ajax en NAC trappen zondagmiddag om 12.15 uur af in de Johan Cruijff Arena.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >