Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over ADO – Ajax

Laten we even doen alsof er in Eindhoven geen belangrijke wedstrijd wordt gespeeld, want de eigen wedstrijd in Den Haag is prioriteit nummer één. Hier drie dingen die je moet weten over ADO – Ajax.

23 februari 2019 - 12:27

Altijd lastig
ADO-uit is zo’n typische wedstrijd waarvan je op voorhand al weet dat het een moeilijke gaat worden. Ajax heeft het de laatste jaren lastig in Den Haag, zo blijkt ook uit de onderlinge resultaten. De Ajacieden wonnen maar 23 van de 44 edities tussen beide clubs en de wedstrijd eindigde elf keer in een gelijkspel.

Toch is het al even geleden dat ADO voor het laatst van Ajax won. De Amsterdammers zijn namelijk al vijftien eredivisieduels op rij ongeslagen tegen de Hagenezen. De laatste overwinning van ADO in eigen huis stamt uit maart 2011, toen Ajax met 3-2 werd verslagen.

Kaartenregen verwacht
In de wedstrijden tussen ADO en Ajax gaat het er altijd fel aan toe, maar met name de spelers uit de Hofstad zoeken vaak de grens op. In Den Haag wordt tegen geen enkele andere tegenstander zo vaak een kaart gepakt als tegen Ajax. ADO kreeg in de afgelopen tien jaar 44 kaarten tegen Ajax, waarvan veertig geel en vier rood.

Tom Beugelsdijk gaat voorop in het krijgen van kaarten. De verdediger pakte dit seizoen al tien gele kaarten en komt daarmee dichtbij een negatief record. Beugelsdijk heeft namelijk nog maar twee gele kaarten nodig om in het lijstje van spelers met de meeste gele kaarten in één eredivisieseizoen te komen.

Groenendijk ziet Heracles als voorbeeld
ADO-trainer Alfons Groenendijk blikte met ADO Den Haag TV vooruit op de wedstrijd tegen Ajax. De oefenmeester bekeek aandachtig de wedstrijd van Ajax tegen Real Madrid en genoot van het spel van de Amsterdammers. “Ze hebben geweldig gespeeld tegen Real Madrid. Dan zit je echt op het puntje van je stoel.”

Ajax zit momenteel in een iets minder stabiele fase en dat biedt volgens Groenendijk kansen. “Ik heb ook Heracles-uit gezien en daar gaf Heracles een masterclass vooruit verdedigen. Ze speelden erg agressief en waren overal op het veld. Zij hebben ons wel een voorbeeld gegeven. Zo kan het dus ook tegen Ajax.”

Groenendijk verwacht dat Ajax de wedstrijd wil domineren, maar de trainer wil desondanks dat zijn ploeg hun eigen spel probeert te spelen. “Je hebt altijd kansen, tegen wie je ook speelt. Ajax is te raken, maar dan moeten we wel goed zijn,” sluit Groenendijk af.

ADO en Ajax trappen zondagmiddag om 12.15 uur af in het Cars Jeans Stadion.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >