Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt over uitsupporters: 'Alsnog Ajacieden naar De Kuip'

“Als het niet op de normale manier kan, moeten wij maar een manier vinden om Ajacieden naar De Kuip te krijgen.” Was getekend, Matthijs de Ligt. Het is een uitspraak die de komende jaren tot de verbeelding zal spreken, gedaan op een toch al memorabele avond. Ajax won de klassieker met 0-3.

28 februari 2019 - 07:55
ligtalsnogfeyajacar
De Ligt bezorgt door raak te koppen veel Ajacieden een leuk uitje. © Pro Shots

De Ligt opende zelf de score door raak te koppen uit een corner en had eigenlijk geen idee hoe hij moest reageren. Meestal hoef je niet na te denken en is het allemaal vrij simpel: dan ren je, als het even kan, de hoek in waar de uitsupporters zich begeven. Dat was in De Kuip helaas onmogelijk.

“Het is veel lekkerder om hier met supporters te winnen. Waar moest ik nu naartoe? Het voordeel is dat er wat bier naar me werd gegooid en ik ben inmiddels achttien jaar oud, dus daar hoef ik me ook geen zorgen om te maken,” aldus De Ligt tegenover onder meer Ajax Life.

“Als het niet op de normale manier kan, moeten wij maar een manier vinden om Ajacieden naar De Kuip te krijgen,” vervolgde de aanvoerder met gevoel voor understatement. En er komt geen lullig uitvakje naar Rotterdam, maar een nulletje extra. Denk aan zo'n 15.000 supporters.

“Het is heel lekker om in de finale te staan. Vorige keren strandden we telkens al voor de winterstop en nu spelen we de bekerfinale,” stipte De Ligt de slechte run van Ajax aan in het bekertoernooi. De aanvoerder opende zelf de score. “Ik hoorde dat het een onterechte corner was, maar dat maakt mij niet uit. Ik heb gescoord en daar ben ik blij mee.”

De Ligt was als zo'n beetje de enige in het complete zestienmetergebied ervan overtuigd dat de bal voor hem was bestemd en kopte snoeihard raak. “Haha, als je zo aan komt rennen... Als die bal hoog komt en ik een aanloop neem, dan weet ik dat ik goed kan koppen. Daar heb ik veel in geïnvesteerd, alleen moet ik de bal beter richting meegeven. Mijn timing is prima.”

De aanvoerder hoefde maar weinig trucs uit te halen om vogeltje vrij te komen staan. “Of ik nog Feyenoorders moest afleiden? Sam Larsson stond bij mij en ik weet dat hij een aanvaller is. Hij is niet de grootste en liet me lopen, daardoor kwam ik in het midden helemaal vrij...”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >