Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt heeft geen voorkeur voor Jørgensen of Van Persie als opponent

Matthijs de Ligt speelt woensdag in de halve finale van de KNVB-beker tegen Feyenoord zijn honderdste wedstrijd voor Ajax. Wie dan zijn directe tegenstander wordt? Het maakt de aanvoerder niet zo veel uit.

26 februari 2019 - 15:32
fey-persie-ligt-1200
De Ligt en zijn mannen zullen dit keer echt beter voor de dag moeten komen. © Ajax Images

De Ajacied zal zich moeten richten op een confrontatie met Nicolai Jørgensen of Robin van Persie. De Deen speelde sterk tegen PSV, terwijl de Nederlander werd gespaard voor het duel met Ajax.

“Misschien spelen ze alletwee wel,” reageert De Ligt gevat op vragen tijdens de persconferentie in aanloop naar de bekerklassieker. Of hij een voorkeur heeft tegen wie hij speelt?

“Jørgensen is iets sneller dan Van Persie, maar die laatste is weer wat behendiger aan de bal,” deelt de verdediger zijn gedachten. “Verder zijn ze wel vergelijkbaar en ik heb niet echt een voorkeur tegen wie ik speel.”

De Ligt stelt dat zijn ploeg tijdens de 6-2-oorwassing vooral last had van twee middenvelders van Feyenoord. “Vorige keer hadden we vooral moeite met Jens Toornstra en Tonny Vilhena. Die denderden er continu overheen,” haalt De Ligt de defensieve wanorde van die middag terug.

Over zijn honderdste wedstrijd denkt De Ligt nog niet echt serieus na. De aanvoerder wil vooral de finale van het vaderlandse bekertoernooi halen. Dat hij tegelijk een jubileum kan pakken is heus mooi meegenomen, maar van ondergeschikt belang.

“Ik hou het niet allemaal bij, maar ik las vandaag wel dat het mijn honderdste wedstrijd voor Ajax wordt. Ik moet ‘m natuurlijk nog spelen, maar als dat gebeurt, dan ben ik daar wel trots op.”

Hoe De Ligt zich echt voelt na zijn honderdste Ajaxduel weten we echter pas na het allerlaatste fluitsignaal in De Kuip.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >