Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Complimenten van Ten Hag voor Van de Beek en Dolberg

Ajax kreeg door ADO Den Haag de rekening gepresenteerd voor de trage start. Maar het leek wel alsof de openingstreffer een bevrijdende werking had... voor Ajax! Erik ten Hag vermoedt dat de snelle reactie van zijn ploeg – net als de vlotte – het grote verschil (1-5) maakte in het vervolg.

24 februari 2019 - 15:53
complimentenhagadocar
Ten Hag was mede dankzij Dolberg een gelukkige trainer. © Pro Shots

“Ik heb het gezegd. De eerste kans, die moet erin,” haalde Ten Hag na de wedstrijd nog maar eens aan. Ajax miste zijn eerste kans. En ook de volgende twee mogelijkheden werden niet afgerond. Dan kan het gebeuren dat je op achterstand komt. En dat kan wel eens heel vervelend blijken.

“Ik moet kritisch zijn naar mijn ploeg, want zo'n situatie als bij de tegentreffer kun je voorkomen. Je schiet jezelf in de voet en moet in de achtervolging. Er volgde nog voor rust een reactie. Het tempo werd opgeschroefd en we maken de gelijkmaker. Wij reageerden op de 1-0 en niet ADO, dat niet de kans kreeg om nog een keertje goed te gaan staan,” stipte de trainer de goede fase kort voor rust aan.

De openingstreffer van ADO werd gevolgd door maar liefst vijf doelpunten van Ajax, dat nog voor de rust op 1-2 stond maar in het eerste kwartier na rust weer onzorgvuldig oogde. “We hielden de bal niet lang genoeg in de ploeg, waardoor ADO weer hoop kreeg. Dan moet je 1-3 maken om het gemakkelijker te krijgen. En dat klopte ook, want toen werd het 1-5.”

Het klinkt een beetje alsof Ajax slecht speelde en per ongeluk met 1-5 won, maar zo werkte het niet natuurlijk. De trainer zag Donny van de Beek en Kasper Dolberg hoofdrollen vertolken. Donny bij de gelijkmaker, Dolberg eigenlijk de complete wedstrijd. Of, nou ja, tot zijn wissel dan.

“Donny voetbalde uitstekend. Hij heeft het echt prima ingevuld. We wilden offensiever spelen op het middenveld en kwamen via Donny een aantal keer gevaarlijk door,” vervolgde Ten Hag, die Dolberg zag doen waarvoor hij stond opgesteld: scoren. “Hij staat er om te scoren en tien doelpunten is een mooi aantal, maar het gaat verder.”

“Kasper kan nog gretiger zijn en groeien in zijn balvastigheid. Hij doet dingen aan de bal soms goed, maar soms ook minder goed. Kasper heeft binnen ons elftal een belangrijke rol. Hij fungeert als aanspeelpunt, maar is ook aanjager in het drukzetten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >