Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind hoeft geen briefje met 6-2 op de kleedkamerdeur

Na het hoogpolig tapijt van ADO Den Haag verwacht Daley Blind in De Kuip een goede grasmat. Het is slechts een ingrediënt waardoor Ajax tijdens de klassieker beter spel moet laten zien, want de schande van 6-2 moet worden uitgewist. Toch mag de kleedkamerdeur van Blind leeg blijven.

26 februari 2019 - 11:15
blindbriefjecar
Blind zal tijdens deze klassieker een stuk attenter moeten zijn. © Pro Shots

Het was ongekend om Ajax met 6-2 te zien verliezen van Feyenoord. We zijn verliezen niet gewend als Feyenoord de tegenstander is, laat staan met zulke duidelijke cijfers. Dat doet pijn en het dreunt bovendien na, maar gelukkig dient zich in de halve finales van het KNVB-bekertoernooi een kans aan op revanche.

“We moeten ons goed voorbereiden, want we willen revanche nemen. Ik verwacht een mooi potje, het zijn altijd fantastische wedstrijden,” aldus Blind tegenover Ajax Life. “Of het inderdaad een fantastische wedstrijd wordt, bepalen we tijdens of na afloop wel. Eerst de finale halen!

Als Ajax inderdaad de bekerfinale haalt, is de schande van de 6-2 redelijk weggepoetst. Maar wat is er nodig voor het wegpoetsen, moet er een briefje met 6-2 in de kleedkamer worden gehangen, of staat er tijdens de voorbereiding nog meer te gebeuren?

“De 6-2 alleen al motiveert genoeg, maar het is wel goed om een plan te hebben, denk ik. Er spelen natuurlijk revanchegevoelens, alleen moet je wel blijven nadenken en slim zijn. We moeten geen onnodige dingen doen of kaarten pakken omdat we boos zijn door de vorige wedstrijd,” legt de verdediger uit.

Blind is zich ervan bewust dat hij en minimaal tien andere Ajacieden uit een ander vaatje moeten tappen. “We weten dat we het kunnen, we moeten het gewoon laten zien. Het wordt een hete avond, we moeten overal klaar voor zijn. Durf en lef tonen, in onszelf geloven. Het begint met duels winnen en dan moeten wij domineren qua veldspel.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >