Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berusting in Zwolle: Ajax - PEC definitief 13 maart

Grote kans dat Ajax - PEC Zwolle al met potlood in je agenda stond. Je kunt dan nu eindelijk een pen pakken om de afspraak voor 13 maart definitief te maken. De wedstrijd is verplaatst en blijft verplaatst naar woensdag, aangezien PEC heeft besloten om niet naar de rechter te stappen.

27 februari 2019 - 15:21
berustajapeccar
Zo ziet 'onder protest' eruit bij PEC Zwolle... © Pro Shots

Het sloeg natuurlijk helemaal nergens op dat PSV zich ermee bemoeide, maar het is alweer een heel stuk logischer dat PEC openlijk vraagtekens plaatste bij de nieuwe speeldatum van het duel met Ajax. Het is leuk dat er rekening wordt gehouden met Ajax, maar PEC is er ook nog.

PEC was het zo oneens met de gang van zaken dat het besloot naar de arbitragecommissie van de KNVB te stappen, maar daar kreeg het nul op het rekest. Althans, er werd in Zeist verteld dat PEC beter de stap naar de normale rechter kon zetten. Gedoe over niet ontvankelijk zijn, je kent het wel.

Dat doet PEC niet. De blauwvingers reizen woensdag 13 maart onder protest af richting Johan Cruijff Arena om aan te treden tegen Ajax. Dit onder meer omdat het wel erg kort dag wordt nu nog een juridische zaak aan te spannen. De wedstrijd stond gepland voor deze zaterdag, maar werd uit het programma gehaald zodat Ajax later de tijd heeft om zich voor te bereiden op de return tegen Real Madrid.

Het doet PEC pijn dat het niet werd betrokken bij enig overleg en slechts een nieuwe speeldatum ontving. Daar is en blijft de club ontstemd over. Ook vindt men nog altijd dat de KNVB niet goed meedenkt over de gevolgen voor PEC, dat nu net als Ajax drie keer in dezelfde week moet spelen.

En natuurlijk is woensdag om 18.30 uur ook vervelend voor supporters die van plan zijn – of waren – om deze wedstrijd bij te wonen. Gelukkig zijn er vormen van compensatie bedacht, maar het blijft natuurlijk allemaal verre van optimaal...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >