Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bakker halfjaartje in wachtkamer en dan alsnog naar PSG

Alle seinen staan nog steeds op groen, maar de echte overgang vindt komende zomer pas plaats. Waar we het over hebben? Het betreft de transfer van Mitchel Bakker, die volgend seizoen actief is voor Paris Saint-Germain.

01 februari 2019 - 10:27
bakkerpsgcar
Bakker verruilt De Toekomst voor het Parc des Princes. © Pro Shots

Het is misschien wel de meest opvallende Ajaxgerelateerde transfer die deze winter tot stand is gekomen, ook al verandert er de komende maanden nog niets. Bakker naar PSG, wie had dat kunnen verzinnen? Wij niet. Ajax zelf waarschijnlijk ook niet.

Mino Raiola dan weer wel, want zo gaan die dingen. Er werd de afgelopen wedstrijden niet eens een beroep gedaan op Bakker toen Nico Tagliafico geblesseerd was. En de vraag is nu: hoeveel speeltijd krijgt de achttienjarige Bakker het komende halfjaar nog?

De linksback maakt het seizoen af bij Jong Ajax om daarna transfervrij naar Parijs te verhuizen. Zelfs het transfersommetje dat hij had kunnen opbrengen, loopt Ajax mis. Dit is goed nieuws voor Raiola en Bakker zelf, die vast een leuke tekenbonus veiligstellen.

Ajax vond het een goed idee om Bakker de komende zes maanden te verhuren aan een club uit de eredivisie, kamp-Bakker had ietwat andere plannen voor de toekomst. De deal met PSG kwam alleen net niet op tijd rond, waardoor de overgang is uitgesteld tot de zomermaanden.

Bakker speelde tot dusver twee wedstrijdjes in het eerste van Ajax. Dit gebeurde in het KNVB-bekertoernooi, uit tegen HVV Te Werve en thuis tegen Go Ahead Eagles. Grote kans dat het daarbij blijft. Die optredens van Bakker waren verder ook niet echt bijzonder.

We zijn benieuwd hoe snel de teller qua speeltijd bij PSG oploopt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >