Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

'Al dat gepraat' hoeft voor Ziyech niet meer

Hakim Ziyech lijkt bezig aan zijn laatste maanden in de eredivisie. Dat dachten we vorig jaar rond deze tijd ook, maar nu kan het toch echt niet anders? De spelmaker zegt echter nog altijd een gebrek aan waardering te voelen in Nederland.

25 februari 2019 - 10:44
ziyechpratencar
Ziyech werd in de slotfase van ADO-uit nog een beetje gespaard. © Pro Shots

Transfergeruchten rondom Ziyech zijn niet nieuw, ook niet voor de hoofdrolspeler zelf. Hij is lang niet meer de enige Ajacied die wordt gelinkt aan een andere club. Frenkie de Jong tekende zelfs al bij FC Barcelona. Dit alles wordt aangevoerd als reden voor de dip die Ajax beleefde.

“Ik vind het onzin. We doen ons uiterste best. Ze moeten iets schrijven als het minder gaat, kranten en praatprogramma’s moeten vol,” deelt Ziyech met een journalist van de Volkskrant. Veel andere journalisten geeft hij nul op het rekest. “Ik wil me lekker focussen, al dat gepraat hoeft voor mij niet.”

Misschien dat een interviewtje hier of daar de status van de nummer 22 van Ajax goed zou doen – en anders een prijs – want Ziyech voelt nog altijd een gebrek aan waardering in Nederland. “Maar ik ben daar niet echt mee bezig. Ik speel mijn wedstrijden en laat alles van me afglijden. Je stopt het niet, je houdt het niet tegen."

Transfergeruchten doen Ziyech dus niets, zoals hij ook totaal niet jaloers is op Frenkie. “Iedereen gunt Frenkie die transfer van harte. We zien dagelijks allemaal dat Frenkie zo veel kwaliteiten heeft dat hij daar hoort.”

En ziet Ziyech zichzelf aanhaken bij een absolute topclub? “Mja... Het hangt af wat voor team je om je heen hebt. Vertrouwen. Van de trainer. Elkaar aanvoelen. Het is van meerderen zaken afhankelijk.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >