Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag is blij dat Ajax alweer snel naar De Kuip mag!

De eredivisiewedstrijd tussen Feyenoord en Ajax in De Kuip werd er eentje waar we het liefst nooit meer aan denken. Ajax kreeg een ongekend pak slaag en droop af met een 6-2-eindstand op het scorebord. De Ajacieden willen revanche nemen.

26 februari 2019 - 10:23
bekerklassieker-1200
Ajax laat zich toch niet weer zo opjagen in De Kuip...? © Pro Shots

Erik ten Hag laat blijken dat zijn spelers niks liever willen dan laten zien dat de eerdere dreun een incident was. “Er zijn veel revanchegevoelens,” stelt de trainer in gesprek met Ajax TV. “Ja, natuurlijk. We hebben daar wat recht te zetten.”

Los van dingen recht willen zetten, gaat het simpelweg ook om het bemachtigen van een plekje in de KNVB-bekerfinale, voegt Ten Hag er ongevraagd aan toe. “Ik denk dat we deze wedstrijd Europees moeten benaderen en wij alles moeten afroepen om een en ander recht te zetten, maar vooral om de finale te behalen.”

Want daar is het in de komende bekerklassieker uiteindelijk allemaal om te doen, vindt de trainer, die weet dat revanchegevoelens daarbij best kunnen helpen. Een snelle terugkeer naar het stadion waar je kort geleden nog werd uitgelachen, hoeft dan ook niet verkeerd te zijn, vindt de trainer ook.

“We hebben natuurlijk het geluk dat we al zo snel weer naar De Kuip mogen. Om de nare smaak, die we daar eerder opliepen, weg te spoelen. Dat betekent dat we een team nodig hebben en dat ieder voor zich echt honderd procent moet geven.” Verder stelt Ten Hag dat concentratie bewaren van groot belang is, zodat onnodige stomme fouten worden voorkomen.

De trainer was verder onder de indruk van hoe Feyenoord opereerde op bezoek bij PSV (1-1). “Ik zag een zelfbewust Feyenoord, dat ook met tien man bleef voetballen en zich soms onder de druk van PSV uit wist te spelen. Dat is heel knap en we moeten echt goed zijn om in Rotterdam een resultaat te behalen.”

De halve finale tussen Feyenoord en Ajax wordt woensdag om 20.45 uur in gang gefloten door scheidsrechter Kevin Blom.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >