Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen hervat competitie met zege op Achilles ‘29

Ajax Vrouwen heeft de competitie op overtuigende wijze hervat. Na zeven weken geen eredivisievoetbal, is de kop er nu eindelijk af. De ploeg van Benno Nihom was in een uitwedstrijd met 4-0 te sterk voor hekkensluiter Achilles ’29.

02 februari 2019 - 11:16
AjaxVrouwenAchilles
Er was vier keer reden tot juichen! © Ajax Images

Ajax Vrouwen kwam vorige week al wel in actie voor de beker. Op bezoek bij vv Bavel werd er toen met maar liefst 13-0 gewonnen. Om net als de twee voorgaande jaren de dubbel te veroveren, was het zaak voor de Amsterdames om ook in de competitie goede zaken te doen.

Eshly Bakker zorgde voor een droomstart door Ajax Vrouwen via een vrije trap op voorsprong te schieten. In de fase daarna werden de dames in de eindfase wat slordig, waardoor er voor rust niet meer werd gescoord.

Na de thee veranderde het spelbeeld niet veel. Ajax Vrouwen wist wel te domineren, maar tot doelpunten kwam het niet. In de 68e minuut lukte het dan eindelijk om het net te vinden. Met een droog afstandsschot tilde Linda Bakker de marge naar twee.

De dames leken nu eindelijk los. Marjolijn van den Bighelaar tekende namelijk niet veel later voor de 3-0 en tien minuten voor tijd maakte Eshly Bakker haar tweede van de avond. Ellen Jansen miste in de slotfase nog wel een strafschop, maar de eerste competitiezege na de winterstop kwam niet meer in gevaar.

Volgende week vrijdag speelt Ajax Vrouwen de laatste reguliere competitiewedstrijd voordat de play-offs beginnen. Koploper PSV komt dan op bezoek en om het titelperspectief in leven te houden, is het zaak om een driepunter te scoren.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >