Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen doet weer mee in titelrace na thuiszege op PSV

Ajax Vrouwen heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de titelrace. Op de slotdag van de reguliere competitie werd koploper PSV met 2-0 verslagen. De ploeg van Benno Nihom heeft daarmee het gat met de Eindhovenaren verkleind naar vier punten.

09 februari 2019 - 10:28
AjaxVPSVV
De dames gaan met een goed gevoel de play-offs in. © Ajax Images

Om de titelaspiraties in leven te houden, moest het duel met PSV worden gewonnen. De spanning was in de openingsfase van de wedstrijd duidelijk zichtbaar, maar al snel nam Ajax Vrouwen het initiatief in handen.

De eerste kans voor de Amsterdames werd nog geweerd door de doelvrouw van PSV, maar enkele minuten later lag de bal alsnog in het net. Ellen Jansen werd vanaf de zijkant aangespeeld en probeerde het eens van afstand. Het schot werd vervolgens door Eshly Bakker van richting veranderd, waardoor de thuisploeg op voorsprong kwam.

PSV zette in de fase daarna aan en was zelfs dicht bij de gelijkmaker, maar de paal stond een Eindhovense tegenstreffer in de weg. Na de thee was het weer bijna raak voor de bezoekers. Wederom trof de opponent het houtwerk, waardoor Ajax Vrouwen opnieuw met de schrik vrij kwam.

Ook Ajaxverdedigster Lucie Akkerman raakte de paal, maar na ruim een uur spelen wisten de Amsterdammers dan eindelijk weer tot scoren te komen. Vanity Lewerissa snelde langs de PSV-verdediging en gaf voor op Jansen. De Ajaxspits werkte vervolgens keurig binnen en zette daarmee gelijk de eindstand op het scorebord.

Ajax Vrouwen kan dus met een goed gevoel aan de play-offs beginnen. In de kampioenspoule worden de punten eerst gehalveerd, waarna er nog tien speelronden worden afgewerkt. De dames openen de play-offs volgende week vrijdag op bezoek bij PEC Zwolle.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >