Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen beginnen play-offs met overwinning op PEC Zwolle

Ajax Vrouwen heeft goede zaken gedaan op weg naar de derde landstitel op rij. De ploeg van Benno Nihom won vrijdagavond de eerste wedstrijd in de play-offs om het kampioenschap op bezoek bij PEC Zwolle.

16 februari 2019 - 11:22
AjaxVrouwenPEC
Eshly Bakker tekende voor de eerste twee Ajaxtreffers. © Ajax Images

De dames hadden het in de openingsfase lastig. PEC was in het eerste kwartier de betere ploeg, maar kwam niet tot grote kansen. Eshly Bakker profiteerde daar namens Ajax optimaal van en tekende tegen de verhouding in voor de openingstreffer.

Nadat de ban was gebroken, kwam PEC er nauwelijks meer aan te pas. Bakker sloeg tien minuten na haar eerste treffer wederom toe, ditmaal uit een corner. Line Røddik maakte vervolgens de derde Ajaxgoal van de avond en daarmee ook haar eerste in dienst van de Amsterdames.

Zo stond het voor rust al 3-0 en was de wedstrijd eigenlijk beslist. PEC probeerde nog wel wat terug te doen en maakte bijna de 3-1, maar de Zwolse inzet werd van de doellijn gehaald.

Na de thee was het vooral Ellen Jansen die voor spektakel in de wedstrijd zorgde. De spits raakte eerst de paal, maar haalde vervolgens verwoestend uit en tilde de marge naar vier. Daarmee werd ook gelijk de eindstand bepaald.

Ajax Vrouwen staat in de kampioenspoule nu op drie punten achterstand van koploper FC Twente. Volgende week vrijdag nemen de dames het in eigen huis op tegen PSV, de nummer twee van de ranglijst.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >