Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen aan kop na winst op PSV

Ajax Vrouwen is weer helemaal terug in de race om het landskampioenschap. Vrijdagavond werd PSV in eigen huis met 1-0 verslagen en daardoor staan de dames nu aan kop in de kampioenspoule.

23 februari 2019 - 10:33
AjaxVrouwenPSVpo
Vreugde na de openingstreffer. © Ajax Images

PSV was gedurende het eerste kwartier de betere ploeg. De bezoekers werden een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Ajax, maar kwamen niet tot scoren. Soraya Verhoeve zette daar namens Ajax Vrouwen iets tegenover, maar de indraaiende voorzet belandde op de lat.

Na de thee schoot PSV wederom uit de startblokken. Naomi Pattiwael was dicht bij de openingstreffer voor de Eindhovenaren, maar Ajax Vrouwen kwam met de schrik vrij. De Amsterdames begonnen in de fase daarna wel beter te voetballen.

Zo’n twintig minuten voor tijd wierp dat ook zijn vruchten af, want Ajax Vrouwen wist op voorsprong te komen. Een vrije trap van Verhoeve belandde in de zestien meter, Ellen Jansen tikte de bal vervolgens door en Line Røddik maakte af: 1-0. De Ajaxdefensie stond in de slotfase goed te verdedigen en dus kwam de zege niet meer in gevaar.

PSV en Twente hebben beiden nog een wedstrijd tegoed, maar de ploeg van Benno Nihom gaat in elk geval voor drie weken aan kop in de kampioenspoule. Over drie weken speelt Ajax Vrouwen een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >