Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax onder 19 in Youth League tegen Olympique Lyon

Er is dit seizoen nog een tweede ploeg van Ajax actief in Europa. We doelen op Ajax onder 19, dat bij de laatste zestien van de Youth League is gekoppeld aan het taaie Olympique Lyon. Het betreft een enkele wedstrijd, die in Frankrijk wordt gespeeld.

22 februari 2019 - 14:25
youthleaguelyoncar
Eens zien of Gravenberch weer van de partij is. © Pro Shots

Ajax onder 19 werd – op doelsaldo – groepswinnaar in dezelfde poule als waarin het eerste uitkwam. Het ontliep zo de tussenronde onderweg naar de achtste finales. Vandaar dat je enige tijd niets hebt gehoord over Europese activiteit van het vlaggenschip van de jeugd.

Tegenstander Lyon eindigde – ook op doelsaldo – in de groepsfase als tweede, in het kielzog van Hoffenheim, en kwam wel in actie tijdens de tussenronde. De Fransen waren met 0-2 te sterk voor het Tsjechische Sigma Olomouc. Lyon mag voor eigen publiek aantreden.

Het is niet voor het eerst dat Ajax en Lyon elkaar treffen en ook niet voor het eerst dat de wedstrijd op Franse bodem wordt gespeeld. Ajax was in 2016 met 0-3 te sterk voor Lyon, waarna het in de kwartfinales zelf werd uitgeschakeld door Chelsea.

De wedstrijd in de achtste finales wordt 12 maart gespeeld (aftrap 16.00 uur). De winnaar komt vervolgens uit tegen de winnaar van Hertha BSC - FC Barcelona.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >