Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax neemt het in KNVB-bekerfinale op tegen Willem II

De KNVB-bekerfinale draait 5 mei uit op een ontmoeting tussen twee traditionele clubs: Ajax en Willem II. In navolging van Ajax plaatste ook Willem II zich voor de eindstrijd in De Kuip en daarmee krijgt Frenkie de Jong zijn zin. De Tilburgers presteren de laatste jaren goed in het bekertoernooi.

28 februari 2019 - 23:31
bekerfinaleajawilcar
Ajax - Willem II was voor De Ligt de eerste van honderd. © Pro Shots

Ajax wist zich woensdag voor het eerst sinds 2014 te plaatsen voor de bekerfinale, maar voor Willem II is de vorige finale nog een stukkie langer geleden. Het laatste optreden in de eindstrijd dateert van 2004, toen er met 4-0 werd verloren van PSV. De 'Stoere Kerels' vierden heel vroeger (1943 en 1966) wel twee keer bekersucces.

Zo erg is het bij Ajax gelukkig nog net niet, maar het wordt wel echt hoog tijd om de prijzenkast weer eens bij te vullen. Het nieuwste zilverwaar dateert van 2014, maar dat was een schaal. De laatste beker ging in 2010 omhoog en die voelt nu aan als antiek.

Willem II plaatste zich voor de finale vanaf de strafschopstip. De stand na 120 minuten voetballen tegen AZ was 1-1 en dus waren er penalty's nodig om een winnaar aan te wijzen. Doelman Timo Wellenreuther werd de grote held door drie pingels te keren. De ploeg uit Tilburg besliste zo de spannende penaltyreeks in zijn voordeel en mag zich dus opmaken voor het uitje naar De Kuip.

De finale wordt zondag 5 mei gespeeld en de aftrap is om 18.00 uur. Het wordt voor Ajax en het 'thuisspelende' Willem II de eerste ontmoeting in bekerverband sinds 21 september 2016. Die dag won Ajax met 5-0 en scoorden Matthijs de Ligt en Abdelhak Nouri bij hun Ajaxdebuut, terwijl we ook Frenkie voor het eerst zagen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >