Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax moet stunten om Uefa-coëfficiënt Nederland te redden…

Er wordt heel wat van Ajax verwacht in de return tegen Real Madrid. Niet alleen om zelf de kwartfinales van de Champions League te halen, maar ook voor het belang van het volledige Nederlandse voetbal. En zelfs de laatste acht bereiken, blijkt misschien niet genoeg.

22 februari 2019 - 12:22
uefacoefcar
Jammer maar helaas: Oostenrijk lijkt Nederland voorbij. © Pro Shots

Nederland is op de Uefa-ranglijst gezakt naar plaats twaalf, nog achter Oostenrijk. En daarin zit hem net de crux. Plek elf gaat de kampioen van de betreffende competitie via een achterdeurtje alsnog recht op een direct startbewijs voor de Champions League.

De enige voorwaarde is dat de winnaar uit een van de grote competities komt, maar dit is in principe altijd het geval. Vandaar dat Oostenrijk dankzij Red Bull Salzburg nu op pole-position staat om zijn kampioen van seizoen 2019/2020 rechtstreeks te zien instromen in de Champions League.

Oostenrijk staat op dit moment nipt boven Nederland, maar zelfs een gelijkspel van Ajax in Bernabéu is al niet voldoende om plek elf terug te pakken. Een winstpartij is al wel voldoende, los van het feit of Ajax zich vervolgens daadwerkelijk bij de laatste acht voegt.

Enige probleem is dat Red Bull Salzburg nog actief is in de Europa League. Het behoort misschien zelfs wel tot de outsiders voor toernooiwinst. De pressie van de Oostenrijkers is veel tegenstanders te machtig. Vraag maar aan Club Brugge, dat donderdag met 4-0 werd opgerold.

Anders gezegd: zelfs als Ajax op Spaanse bodem weet te winnen van Real Madrid, zelfs als het zich alsnog kwalificeert voor de kwartfinales, zelfs als het de bijbehorende bonus hiervoor incasseert, kan het alsnog gebeuren dat de prestaties van Red Bull Salzburg goed genoeg zijn om Oostenrijk plek elf te bezorgen.

Wie er dit seizoen ook kampioen wordt, Ajax of PSV, ook na het veroveren van de schaal volgt begin 2019/2020 nog een rondje CL-voorronde. Hoe dan ook valt het te hopen dat de overige Nederlandse deelnemers, en dus niet alleen Ajax, in de toekomst ook een beetje fatsoenlijk gaan presteren.

Over belang van het Nederlandse voetbal gesproken...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >